Antena 3 Externe Situaţia în estul Ucrainei s-a agravat, dar nu există încă o criză umanitară. Vezi cine spune asta

Situaţia în estul Ucrainei s-a agravat, dar nu există încă o criză umanitară. Vezi cine spune asta

de S.T.    |    17 Iun 2014   •   09:04
Situaţia în estul Ucrainei s-a agravat, dar nu există încă o criză umanitară. Vezi cine spune asta

Situaţia în estul Ucrainei s-a agravat, dar nu până la punctul de a declanşa o criză umanitară, a declarat luni într-o şedinţă a Consiliului de Securitate coordonatoarea operaţiunilor umanitare ONU Valerie Amos, citată de diplomaţi occidentali, relatează AFP.

Amos participa prin videoconferinţă, de la Geneva, la consultări cu uşile închise, la solicitarea Rusiei, care prezidează Consiliul de Securitate al ONU în iunie.

Ambasadorul rus Vitali Ciurkin a prezentat în faţa jurnaliştilor o situaţie "care continuă să se degradeze" şi a denunţat "utilizarea oarbă a forţei de către armata ucraineană". El a menţionat atacuri împotriva unor spitale şi a afirmat că "numărul refugiaţilor care s-a instalat în Rusia în ultimele zece zile a ajuns la 60.000".

Potrivit unor diplomaţi occidentali, în cursul consultărilor Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au contestat datele ruseşti, iar baroana Amos a precizat că doar 4.600 de ucraineni au cerut în mod oficial azil Rusiei.

Amos, citată de aceşti diplomaţi, a menţionat riscul "unei crize umanitare în absenţa unei soluţii politice".

Situaţia "ar putea să se degradeze rapid", a apreciat ea, dar "nu o considerăm încă drept o criză umanitară".

×
Subiecte în articol: Ucraina geneva consiliul de securitate
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close