Antena 3 CNN Externe Rusia publică, în sfârșit, numărul soldaților morți în Ucraina | Diferențe uriașe față de estimările occidentalilor și de cifrele comunicate de Kiev

Rusia publică, în sfârșit, numărul soldaților morți în Ucraina | Diferențe uriașe față de estimările occidentalilor și de cifrele comunicate de Kiev

Rusia a recunoscut că a înregistrat peste 1.300 de militari morţi de la începutul ofensivei militare în Ucraina, în urmă cu o lună.

Rusia publică, în sfârșit, numărul soldaților morți în Ucraina | Diferențe uriașe față de estimările occidentalilor și de cifrele comunicate de Kiev
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2022   •   17:15

Este a doua situație prezentată oficial de autoritățile ruse de când a început invazia.

"În timpul operațiunii militare speciale, 1.351 de militari au fost uciși şi 3.825, răniți", a declarat Serghei Ruțkoi, adjunctul șefului Statului Major al armatei ruse.

Precedentul bilanț oficial al Moscovei, din 2 martie, indica 498 de soldați ruși uciși în Ucraina.

Pierderile înregistrate de Rusia în Ucraina includ mai mulți ofițeri de rang înalt, printre ultimii confirmați fiind comandantul Brigăzii 810 de Gardă, colonelul Alexei Şarov, ucis în timpul luptelor din Mariupol.

Moartea lui Șarov a fost confirmată de guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev.

Potrivit guvernatorului, în același oraș a murit și comandantul adjunct al Flotei ruse a Mării Negre, Andrei Palîi. 

Diferențe uriașe între bilanțul oficial rus, cifrele avansate de ucraineni și estimările occidentalilor

Cei 1.351 de soldați morți recunoscuți oficial de Moscova sunt de peste 10 ori mai puțini decât cei 15.000 de militari ruși pe care forțele Kievului susțin că i-au ucis pe parcursul celor 30 de zile de război.

Presa internațională a semnalat, de asemenea, incidentul în urma căruia publicația Komsomolskaya Pravda a publicat - temporar, la începutul acestei săptămâni - informația că Rusia a pierdut aproape 10.000 de militari în Ucraina.

Responsabilii publicației susțin că informația, ștearsă între timp, a fost publicată ca urmare a unui atac informatic.

Serviciile de informații occidentale au apreciat drept "plauzibil" bilanțul din Komsomolskaya Pravda și au indicat că estimările lor indică un număr comparabil de mare de pierderi ale rușilor.

Adjunctul șefului SMG rus: "Livrarea de arme din Occident pentru Ucraina, o mare greșeală"

Adjunctul șefului Statului Major al armatei ruse a calificat, vineri, drept o "mare greșeală" livrarea de arme Kievului de către țările occidentale.

"Asta prelungește conflictul, crește numărul de victime şi nu va avea nicio influență asupra rezultatului operațiunii", a declarat el.

Ruțkoi a avertizat că Rusia "va răspunde în consecință" dacă NATO va institui o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, ceea ce Kievul solicită, fără succes, de mai multe săptămâni.

Ce s-a întâmplat cu populația ucraineană "evacuată" pe coridoarele spre Rusia

Rusia a primit 419.736 de refugiați din Ucraina de la începutul operațiunii sale, susține Mihail Mizinţev, director al Centrului național rus pentru coordonarea apărării

"Armata rusă va continua să desfășoare această operațiune militară specială până când toate obiectivele vor fi atinse", a afirmat, la rândul său, Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

×
Subiecte în articol: Rusia soldați morți Ucraina
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close