Antena 3 CNN Externe Spania. 45 de persoane arestate şi 40 rănite, în confruntările dintre manifestanţi şi forţele de ordine

Spania. 45 de persoane arestate şi 40 rănite, în confruntările dintre manifestanţi şi forţele de ordine

Spania. 45 de persoane arestate şi 40 rănite, în confruntările dintre manifestanţi şi forţele de ordine
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
24 Feb 2013   •   14:46

Patruzeci şi cinci de persoane au fost arestate, iar alte 40 rănite, inclusiv 12 poliţişti, în confruntări care au marcat sâmbătă manifestaţii împotriva austerităţii la Madrid, potrivit unui bilanţ publicat duminică de poliţie, relatează AFP.
   
"Poliţia Naţională Spaniolă a arestat 45 de persoane, între care nouă minori, la Madrid, în diverse altercaţii ce au urmat manifestaţiilor de ieri (sâmbătă), la Madrid", a anunţat poliţia într-un comunicat, adăugând că serviciile de sănătate au primit 40 de persoane, inclusiv 12 poliţişti, toţi cu "răni uşoare".


   
Câteva altercaţii au izbucnit sâmbătă, după dispersarea manifestanţilor, între poliţia antirevoltă şi grupuri de tineri care au incendiat pubele de gunoi.
   
Zeci de mii de persoane au manifestat în capitala spaniolă împotriva austerităţii şi corupţiei, în contextul în care Spania este afectată de un "cocteil exploziv" de şomaj şi recesiune şi se interoghează în legătură cu instituţii vizate de scandaluri în serie.


×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close