Antena 3 CNN Externe Spania ridică restricţiile pentru muncitorii din România

Spania ridică restricţiile pentru muncitorii din România

Spania ridică restricţiile pentru muncitorii din România
19 Dec 2008   •   19:44

Consiliul de Miniştri al Regatului Spaniei a decis, vineri, să ridice restricţiile la libera circulaţie a forţei de muncă din România şi Bulgaria, informează Ministerul român al Afacerilor Externe.
Începând de la 1 ianuarie 2009, formalităţile pe care trebuie să le îndeplinească un român pentru a ocupa un loc de muncă în Spania vor fi aceleaşi ca pentru un cetăţean spaniol, fără a mai fi nevoie de obţinerea unui permis de muncă.
Potrivit MAE, această decizie arată ataşamentul deplin al Spaniei faţă de principiile fundamentale ale construcţiei comunitare, între care cel al liberei circulaţii a persoanelor şi scoate în evidenţă încă o dată calitatea excepţională a relaţiilor bilaterale româno-spaniole.
Ministerul Afacerilor Externe este încrezător că decizia Spaniei constituie un argument în plus pentru statele europene care nu au ridicat deocamdată restricţiile la circulaţia forţei de muncă din România şi Bulgaria, să adopte o măsură similară. Mobilitatea forţei de muncă la nivel comunitar reprezintă o componentă importantă a creşterii economice şi a competitivităţii pieţei interne.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close