Spectacole cu celebrităţi în Piaţa Tahrir, pentru relansarea turismului în Egipt

28 Feb 2011   •   14:07
Spectacole cu celebrităţi în Piaţa Tahrir, pentru relansarea turismului în Egipt

Noul ministru al turismului din Egipt, Mounir Fakhry Abdel Nour, a invitat mai mulţi actori celebri din lume şi vedete TV pentru a organiza show-uri şi programe de divertisment în Piaţa Tahrir din Cairo, conform agenţiei de ştiri Al-Masry Al-Youm, citată de Ria Novosti. Oprah Winfrey se află printre persoanele invitate, evenimentele având drept scop promovarea Egiptului ca destinaţie turistică.

Abdel Nour a făcut anunţul în timpul unei conferinţe de presă, la care a luat parte şi Hussein Massoud, directorul companiei EgyptAir Holding, şi Amr al-Ezabi, directorul autorităţii turistice din Egipt. Ministrul a subliniat că în urma incidentelor din această ţară, Egipt nu va deveni o destinaţie turistică ieftină, care să ofere programe low-cost.

Ministrul vrea să apeleze şi la tinerii utilizatori de Facebook să ajute la promovarea turismului în ţară, invitând străinii să viziteze Egiptul.

Massoud, în schimb, a spus că EgyptAir va mări numărul de zboruri din Italia, prima ţară din Europa care şi-a invitat cetăţenii să îşi reia concediile în Egipt. Asta deşi în urmă cu o săptămâna compania aeriană anunţase că oferă spre închiriere mai multe aeronave, din cauza lipsei de pasageri.

Turismul reprezintă 11% din PIB-ul Egiptului.x close