Antena 3 CNN Externe Spectacole cu celebrităţi în Piaţa Tahrir, pentru relansarea turismului în Egipt

Spectacole cu celebrităţi în Piaţa Tahrir, pentru relansarea turismului în Egipt

Spectacole cu celebrităţi în Piaţa Tahrir, pentru relansarea turismului în Egipt
28 Feb 2011   •   14:07

Noul ministru al turismului din Egipt, Mounir Fakhry Abdel Nour, a invitat mai mulţi actori celebri din lume şi vedete TV pentru a organiza show-uri şi programe de divertisment în Piaţa Tahrir din Cairo, conform agenţiei de ştiri Al-Masry Al-Youm, citată de Ria Novosti. Oprah Winfrey se află printre persoanele invitate, evenimentele având drept scop promovarea Egiptului ca destinaţie turistică.

Abdel Nour a făcut anunţul în timpul unei conferinţe de presă, la care a luat parte şi Hussein Massoud, directorul companiei EgyptAir Holding, şi Amr al-Ezabi, directorul autorităţii turistice din Egipt. Ministrul a subliniat că în urma incidentelor din această ţară, Egipt nu va deveni o destinaţie turistică ieftină, care să ofere programe low-cost.

Ministrul vrea să apeleze şi la tinerii utilizatori de Facebook să ajute la promovarea turismului în ţară, invitând străinii să viziteze Egiptul.

Massoud, în schimb, a spus că EgyptAir va mări numărul de zboruri din Italia, prima ţară din Europa care şi-a invitat cetăţenii să îşi reia concediile în Egipt. Asta deşi în urmă cu o săptămâna compania aeriană anunţase că oferă spre închiriere mai multe aeronave, din cauza lipsei de pasageri.

Turismul reprezintă 11% din PIB-ul Egiptului.



×
Subiecte în articol: piata tahrir Egipt Oprah Winfrey
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close