Antena 3 CNN Externe 21 de sportivi au murit îngheţaţi la un ultramaraton din China

21 de sportivi au murit îngheţaţi la un ultramaraton din China

Tragedia a avut loc la un ultramaton desfăşurat în provincia Gansu din nord-vestul Chinei. 21 de sportivi au murit din cauza temperaturilor extreme.

21 de sportivi au murit îngheţaţi la un ultramaraton din China
de Claudia Popovici    |    23 Mai 2021   •   15:01

Potrivit presei locale, ultramaratonul de 100 de km a început sâmbătă din zona râului Galben, provincia Gansu, China, cunoscută pentru stâncile și coloanele sale stâncoase.

Din imaginile postate pe contul de socializare al sitului din zona Yellow River Stone Forest din Jingtai, un județ aflat sub jurisdicția orașului Baiyin, reiese că alergătorii au început cursa purtând tricouri şi pantaloni scurţi.

În jurul prânzului însă, o porțiune muntoasă de pe traseu a fost lovită de grindină, ploaie și furtuni care au provocat scăderea temperaturilor la cote extreme, au declarat duminică oficialii din Baiyin.

Când a văzut că vremea este rea, unul din sportivi a renunţat la cursă.

„La început am regretat un pic, crezând că ar fi putut fi doar o ploaie care avea să treacă, dar când am văzut vânturile puternice și ploile mai târziu prin fereastra camerei mele de hotel, m-am simțit atât de norocos am luat decizia asta", a declarat sportivul care astfel şi-a salvat viaţa.

Din păcate, restul de 21 de alergători au sfârșit îngheţaţi, din cauza temperaturilor extreme.

La faţa locului s-au deplasat peste 1.200 de salvatori, ajutați de drone cu imagini termice, detectoare radar și echipamente de demolare, potrivit presei de stat.

Operațiunea a fost îngreunată de o alunecare de teren, potrivit ndtv.com

Din cele 172 de persoane care au participat la cursă, 151 de participanți au fost confirmați duminică, în viaţă.

×
Subiecte în articol: China ultramaraton sportivi
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close