Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în opt guvernorate tunisiene, ca urmare a violenţelor în care au fost implicaţi salafiţi

Stare de urgenţă în opt guvernorate tunisiene, ca urmare a violenţelor în care au fost implicaţi salafiţi

Stare de urgenţă în opt guvernorate tunisiene, ca urmare a violenţelor în care au fost implicaţi salafiţi
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
12 Iun 2012   •   23:06

Opt regiuni tunisiene au decretat marţi stare de urgenţă, între orele locale 21.00 şi 5.00 (23.00 şi 7.00. orele României), printre care şi capitala Tunis, ca urmare a violenţelor în care au fost implicaţi salafiţi, musulmanii ultra-conservatori, luni şi marţi în mai multe locaţii de pe teritoriul Tunisie, relatează AFP.
   
Starea de urgenţă a fost decretată în "Marele Tunis" (din care fac parte 4 guvernorate) precum şi în guvernoratele Susse (est), Monastir (est), Jenduba (nord-vest) şi Medina (sud), conform unui comunicat al Ministerului Apărării şi cel al Internelor.
   
Mai multe localităţi, printre care şi capitala, au fost luni şi marţi teatrul unor atacuri asupra unor secţii de poliţie, sedii sindicale sau a unor partide politice, precum şi asupra unui tribunal care judecă grupuri cu legături în mişcarea salafită şi cu diferite grupuri care practică vandalismul.


   Foto:  AFP/Mediafax

Violenţele au aparent legătură cu o expoziţie din La Marsa care a avut loc începând cu 2 iunie până pe 10 iunie, şi unde unele lucrări au fost considerate ofensatoare pentru islam.
   
Evenimentele violente s-au soldat cu aproximativ 100 de răniţi, dintre care 65 de poliţişti, în noaptea de luni spre marţi, în Tunis şi în împrejurimi.
   
Peste 160 de persoane au fost arestate în urma acestor violenţe, conform Ministerului de Interne.
   

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close