Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în SUA, din cauza ninsorilor. Stratul de zăpadă are 47 cm, aproape de recordul absolut

Stare de urgenţă în SUA, din cauza ninsorilor. Stratul de zăpadă are 47 cm, aproape de recordul absolut

Stare de urgenţă în SUA, din cauza ninsorilor. Stratul de zăpadă are 47 cm, aproape de recordul absolut
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    26 Feb 2013   •   07:26

Doi oameni au murit, iar zeci de mii de familii sunt lipsite de curent electric, după ce în oraşul american Kansas s-a decretat stare de urgenţă din cauza zăpezilor.

Două persoane au murit în Statele Unite, în accidente provocate de starea vremii, iar alte câteva zeci au fost salvate din maşini blocate în nămeţi.

Ninsoarea şi viscolul s-au abătut din nou asupra regiunilor din centrul Statelor Unite, pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână.

În Oklahoma, stratul de zăpadă a atins 37 de centimetri, iar în nordul statului Texas - 47, aproape de recordul absolut. Ninsoarea a fost însoţită de rafale de vânt care au atins, pe alocuri, chiar forţa unui uragan.

Viscolul a făcut ravagii şi în oraşe. Aeroporturile, şcolile şi universităţile au fost închise, mai ales că în zonă au rămas urmele unei alte furtuni cu ninsoare, de săptămâna trecută.

Ninsorile le-au dat, însă, speranţe agricultorilor, care se luptau pentru al treilea an la rând cu seceta.

Agronomii avertizează însă, că, oricât de abundente, ninsorile nu vor compensa efectele secetei, iar pentru crescătorii de animale, viscolul este chiar un pericol.

Meteorologii spun că furtuna va aduce ninsoare la Chicago şi Detroit, iar apoi se va îndrepta spre coasta de est a Statelor Unite.






×
Subiecte în articol: zapada stare de urgenta strat de zapada
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close