Antena 3 CNN Externe Statele Unite cer Rusiei să respecte integritatea teritorială a Ucrainei

Statele Unite cer Rusiei să respecte integritatea teritorială a Ucrainei

Statele Unite ale Americii cer Rusiei să respecte integritatea teritorială a Ucrainei şi să nu provoace tensiuni, spune John F. Kirby, secretarul de presă al Pentagonului.

Statele Unite cer Rusiei să respecte integritatea teritorială a Ucrainei
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    07 Apr 2021   •   14:01

John F. Kirby a vorbit cu reporterii astăzi la Pentagon despre Ucraina şi despre agresiunea continuă a Rusiei în zona frontierei şi a Crimeei. 

"Este greu să descifrăm intenţiile Rusiei", a spus Kirby, "acum că au trupe adunate în Crimeea şi în alte zone ale graniţei".

Statele Unite monitorizează încontinuu situaţia de aici, a spus el, adăugând că Statele Unite ale Americii a furnizat Ucrainei arme non letale şi letale pentru o mai bună defensivă. 

"Vom continua să cerem încetarea focului, aşa cum este ea prevăzută în Acordul de la Minsk, şi apoi să revenim la un armistiţiu, la o încetare a conflictului", a spus Kirby.

Mişcări uriaşe de trupe ruseşti la graniţa Ucrainei

Kirby nu a vrut să dea niciun detaliu despre cunoştinţele pe care le au Statele Unite vizavi de mişcările de trupe.

Clipuri video de pe social media arată armament greu, muniție, tehnică militară și trupe ruseşti la graniţa Ucrainei.

Kirby a spus că cea mai mare îngrijorare a Statelor Unite este prezenţa crescută a ruşilor la graniţa de sud-est a Ucrainei şi în Crimeea, teritoriu pe care Moscova l-a alipit în 2014.

Luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price a spus că Washington-ul este foarte îngrijorat de "agresiunea militară rusă din estul Ucrainei"

"Am trimis acest mesaj foarte clar partenerilor noştri ucrainieni, şi impicit şi Rusiei, pe toate caile de comunicare, la nivelul guvernului, dar şi al instituţiilor: suntem alături de Kiev, suntem alături de Ucraina, în faţa intimidării şi a agresiunii", a spus Price.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close