Antena 3 CNN Externe Staţia spaţială chineză a reintrat în atmosfera terestră şi s-a prăbușit în Pacificul de Sud

Staţia spaţială chineză a reintrat în atmosfera terestră şi s-a prăbușit în Pacificul de Sud

Staţia spaţială chineză a reintrat în atmosfera terestră şi s-a prăbușit în Pacificul de Sud
Sursa foto: foto- Antena 3
02 Apr 2018   •   09:21

Staţia spaţială Tiangong 1 a intrat în atmosferă la ora 3 şi 16 minute dimineaţa, deasupra Pacificului de Sud, şi a ars aproape în totalitate înainte să se prăbuşească în ocean. Viteza cu care laboratorul spaţial chinezesc s-a îndreptat către Pământ a scăzut considerabil în ultima vreme, datorită activităţii solare mai reduse decît era anticipat, potrivit Agenţiei Spaţiale Europene. Potrivit specialiştilor, riscul ca o persoană să fie lovită de un fragment mai mare de 200 de grame a fost extrem de redus: de 1 la 700 de milioane.

Este o şansă minusculă de pericol pentru cineva de pe Pământ. Cel mai probabil, părţile cele mai fragile ale staţiei spaţiale, precum panourile solare, se vor dezintegra şi vor lua foc când intră în atmosfera Pământului.

Staţia Spaţială chineză Tiangong-1 a fost lansată în 2011, primul laborator de acest gen trimis pe orbită de către China.

Este cam cât un autobuz, are aproximativ 12 metri lungime şi cântăreşte în jur de 8 tone şi jumătate.

Laboratorul spaţial ar fi trebuit să efectueze o intrare controlată în atmosfera Pământului. Însă în urmă cu doi ani, Agenţia Spaţială Chineză a pierdut contactul cu Tiangong-1. Din motive încă neştiute, oficialii chinezi au ţinut secret acest lucru mai bine de un an.

×
Subiecte în articol: Pamant atmosfera
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close