Antena 3 CNN Externe Statul francez, luat la mişto de hoţi. Trei dintre cele mai importante clădiri ale ţării nu mai au secrete

Statul francez, luat la mişto de hoţi. Trei dintre cele mai importante clădiri ale ţării nu mai au secrete

Statul francez, luat la mişto de hoţi. Trei dintre cele mai importante clădiri ale ţării nu mai au secrete
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Aug 2012   •   16:47

Palatul Elysée, Ministerul de Interne şi Poliţia din Paris nu mai prezintă, începând de duminică, niciun secret pentru hoţi. Potrivit leparisien.fr, aceştia au furat hărţile celor trei clădiri din automobilul unui angajat al companiei însărcinate cu instalarea reţelei de cabluri optice în aceste clădiri.
   
Potrivit anchetei iniţiale, furtul s-a produs duminică, la Gara Lyon din arondismentul XX din Paris, atunci când angajatul companiei de cablu, venit să îşi aştepte o rudă la gară, a lăsat planurile celor trei clădiri şi mai multe obiecte personale în automobilul parcat în apropiere.
   
În timpul absenţei sale, unul sau mai mulţi hoţi i-au spart maşina şi au furat un stick USB ce conţinea, pe lângă fişiere personale, şi planurile clădirilor Palatului Elysée (sediul Preşedinţiei franceze), Ministerului de Interne din Piaţa Beauvais şi Prefecturii de Poliţie din Paris.
   
Planurile sunt detaliate şi prezintă amplasamentul fiecărei camere din cele trei clădiri.
   
Victima furtului avea acces la aceste fişiere, în principiu de înaltă confidenţialitate, datorită funcţiei importante pe care o deţine în compania însărcinată cu instalarea cablurilor de fibră optică în mai multe clădiri oficiale din Franţa. Operaţiunea de instalare face parte dintr-un program mai larg de echipare a acestor stabilimente pariziene cu sisteme de supraveghere video.
   
Fişierele de pe stick-ul USB nu erau codate, ceea ce înseamnă că ele pot fi citite cu uşurinţă de orice utilizator.
   
Nu se ştie deocamdată dacă furtul a fost programat şi viza tocmai conţinutul stick-ului USB sau dacă a fost vorba de un furt banal comis de hoţi care sparg automobile şi pleacă de la locul faptei cu obiecte luate la întâmplare.
   

×
Subiecte în articol: Ministerul de Interne
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close