Antena 3 CNN Externe Strategia Rusiei privind dezvoltarea sa economică. "Avem suficiente resurse şi suntem pregătiţi să muncim”

Strategia Rusiei privind dezvoltarea sa economică. "Avem suficiente resurse şi suntem pregătiţi să muncim”

Strategia Rusiei privind dezvoltarea sa economică. "Avem suficiente resurse şi suntem pregătiţi să muncim”
16 Apr 2015   •   14:14

Moscova trebuie să se folosească de sancţiunile impuse de Occident pentru a atinge un nou nivel de dezvoltare, a declarat joi preşedintele Vladimir Putin.

"În legătură cu sancţiunile, am avut o discuţie cu oamenii de afaceri. Le-am spus să nu se aştepte ca sancţiunile să fie anulate în curând, pentru că este o problemă de natură politică. Aceste chestiuni sunt strategice pentru unii dintre partenerii noştri în cooperarea cu Rusia şi blocarea dezvoltării noastre", a afirmat Putin în cadrul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii.

El a adăugat că Rusia nu ar trebui să fie deranjată de sancţiunile occidentale, ci ar trebui să le folosească pentru a atinge un nou nivel de dezvoltare.

Preşedintele a mai declarat că economia Rusiei şi-ar putea reveni în decurs de doi ani, ţara având suficiente resurse pentru a depăşi dificultăţile cu pierderi minime.

"Datorită întăririi rublei şi creşterii anumitor pieţe şi altor domenii, cred că (recuperarea economică) s-ar putea întâmpla în mai puţin de doi ani", a precizat el, potrivit Sputnik.

"Avem suficiente resurse, în primul rând resurse umane, şi suntem pregătiţi să muncim. Sarcina noastră - a preşedintelui, Guvernului, Băncii centrale, liderilor regionali - este să depăşim perioada dificilă cu pierderi minime. Este posibil? Eu sunt sigur că este", a declarat Putin.

Preşedintele rus răspunde joi întrebărilor cetăţenilor, fără să accepte întrebări din străinătate, în cadrul celei de-a 13-a sesiuni a "liniei directe cu Vladimir Putin", care a început la ora 12.00 (ora României).

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close