Antena 3 CNN Externe SUA ameninţă China cu acţiuni la nivel economic, din cauza atitudinii faţă de Rusia și războiul din Ucraina

SUA ameninţă China cu acţiuni la nivel economic, din cauza atitudinii faţă de Rusia și războiul din Ucraina

Administraţia Joseph Biden a avertizat astăzi că eforturile Chinei de a se "integra" în economia mondială riscă să fie afectate de poziţia Beijingului faţă de invazia militară rusă în Ucraina.

SUA ameninţă China cu acţiuni la nivel economic, din cauza atitudinii faţă de Rusia și războiul din Ucraina
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / Pool
de Mia Lungu    |    13 Apr 2022   •   19:33

"Atitudinea lumii faţă de China şi voinţa acestei ţări de a avea o integrare economică mai intensă ar putea fi într-adevăr afectate de reacţia Chinei la apelul nostru de a adopta o acţiune determinată contra Rusiei", a declarat miercuri Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei, citată de cotidianul Le Figaro. 

China, care are relaţii bune cu Rusia, a evitat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina, dar a pledat în mai multe rânduri pentru respectarea suveranităţii naţiunilor şi a cerut Moscovei să găsească o soluţie diplomatică.

Înaintea izbucnirii războiului din Ucraina, preşedintele Chinei, Xi Jinping, a semnalat că susţine solicitările Rusiei de a primi garanţii de securitate din partea Alianţei Nord-Atlantice.

×
Subiecte în articol: China Rusia razboi Ucraina SUA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close