Antena 3 CNN Externe SUA iau măsuri suplimentare pentru apărarea aliaţilor est-europeni membri NATO, în contextul tensiunilor din Ucraina

SUA iau măsuri suplimentare pentru apărarea aliaţilor est-europeni membri NATO, în contextul tensiunilor din Ucraina

SUA iau măsuri suplimentare pentru apărarea aliaţilor est-europeni membri NATO, în contextul tensiunilor din Ucraina
Sursa foto: Foto: rickrozoff.wordpress.com
30 Apr 2014   •   09:18

Pentagonul va lua măsuri suplimentare pentru susţinerea aliaţilor est-europeni membri NATO. Oficialii americani sunt îngrijoraţi de acţiunile Rusiei în Ucraina, în special prin intensificarea exerciţiilor militare programate în iunie în ţările baltice, relatea AFP.

Contraamiralul John Kirby a precizat că exerciţiile navale multilaterale Baltops şi cele terestre Saber Strike "sunt programate de mai mult timp", însă Pentagonul intenţionează să "le intensifice cu mijloace suplimentare care sunt deja în Europa, probabil cu mai multe avioane şi cu mai multe nave".

În afară de trimiterea unui detaşament al forţelor aeriene în Polonia, Statele Unite au mai mobilizat patru unităţi de 150 de militari fiecare în Polonia şi toate cele trei ţări baltice, care s-au aflat timp de cinci decenii sub ocupaţie sovietică, până în 1991, după care au devenit membre NATO în 2004. Ultimul contingent a sosit luni în Estonia.

Detaşamentele ar urma să fie înlocuite ulterior de alte unităţi americane staţionate în Europa, dar această prezenţă militară ar trebui să fie "continuă până la sfârşitul anului", a menţionat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Contrar afirmaţiei Moscovei, potrivit căreia trupele ruseşti care participă la "manevre" în apropierea frontierei cu Ucraina s-au întors în cazărmi, Statele Unite nu au constatat astfel de mişcări.
 

×
Subiecte în articol: Pentagon Proteste Ucraina NATO
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close