Antena 3 CNN Externe SUA nu crede că Gaddafi s-ar afla în convoiul de vehicule care a intrat în Niger

SUA nu crede că Gaddafi s-ar afla în convoiul de vehicule care a intrat în Niger

SUA nu crede că Gaddafi s-ar afla în convoiul de vehicule care a intrat în Niger
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    06 Sep 2011   •   23:36

Statele Unite nu cred că Muammar Gaddafi, care este de negăsit de la prăbuşirea regimului său, s-ar afla în convoiul de vehicule libiene care a intrat pe teritoriul Nigerului, a spus marţi Departamentul de Stat, citat de AFP.

Potrivit informaţiilor obţinute de Washington, în convoi se află oficiali de rang înalt ai regimului, dar "noi nu credem că Gaddafi este printre ei", a declarat purtătoarea de cuvânt, Victoria Nuland.

Un convoi de circa 200 de vehicule civile şi militare provenind din Libia a traversat Agadez, un oraş din nordul Nigerului, şi se îndrepta marţi spre capitala nigeriană Niamey.

"Acest tip de convoi îl transportă, în general, pe (colonelul Muammar) Gaddafi sau pe unul dintre fiii săi", a declarat Jalal al-Gallal, un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), foştii rebeli din Libia.

Ministrul de Externe al Nigerului, Mohamed Bazoum, a declarat că Muammar Gaddafi nu se află în convoi.

De la pătrunderea luptătorilor CNT în reşedinţa sa de la Tripoli, pe 23 august, fostul comandant libian Muammar Gaddafi a intervenit în mai multe rânduri pentru a-şi îndemna susţinătorii la "rezistenţă", dar ultimele imagini în care apare datează de la 12 iunie.

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi convoi SUA
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close