Antena 3 Externe Peste 1.000.000 bolnavi de coronavirus în SUA. Numărul morţilor, mai mare decât cel al victimelor dintr-un război

Peste 1.000.000 bolnavi de coronavirus în SUA. Numărul morţilor, mai mare decât cel al victimelor dintr-un război

de M.Z.    |    29 Apr 2020   •   08:49
Peste 1.000.000 bolnavi de coronavirus în SUA. Numărul morţilor, mai mare decât cel al victimelor dintr-un război
Sursa foto: Hepta

SUA a depăşit, marţi, un milion de cazuri confirmate cu coronavirus, dublându-se astfel în ultimele 18 zile, iar acest număr reprezentând o treime din numărul total de cazuri înregistrate la nivel global.

În ce priveşte decesele, 58.233 de americani au murit de COVID-19, depăşind numărul morţilor din războiul din Vietnam, cu o medie de aproximativ 2.000 pe zi în această lună, potrivit unui raport al Reuters.

Numărul real de infecţii din SUA ar putea fi mai mare decât numărul de cazuri confirmat, oficialii de sănătate publică avertizând că deficienţele de lucrători instruiţi şi materiale au limitat capacitatea de testare, multe cazuri rămânând neînregistrate.

Aproximativ 30% din cazurile din SUA se înregistraeză în statul New York, epicentrul american al epidemiei, urmat de New Jersey, Massachusetts, California şi Pennsylvania.

Virusul a fost raportat pentru prima dată la sfârşitul anului trecut în China şi s-a răspândit în întreaga lume. Primele decese cunoscute în SUA au fost înregistrate în februarie.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close