Antena 3 CNN Externe SUA: Rusia subminează bazele ordinii mondiale

SUA: Rusia subminează bazele ordinii mondiale

SUA: Rusia subminează bazele ordinii mondiale
Sursa foto: Foto: imgkid.com
21 Feb 2015   •   10:14

Rusia subminează bazele ordinii mondiale prin susţinerea separatismului în estul Ucrainei, acuză SUA, potrivit BBC News.

"Continuarea sprijinului rus pentru atacurile forţelor separatiste şi încălcarea regimului de încetare a focului în estul Ucrainei subminează atât acţiunile diplomatice şi organizaţiile internaţionale, cât şi actuala ordine mondială", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

Fotografii şi înregistrări video făcute în estul Ucrainei arată că Rusia este vinovată de înregistrarea a numeroase victime în rândul ucrainenilor.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane a avertizat că Rusia va plăti un "cost suplimentar" în cazul încetării Acordului de la Minsk, semnat la 12 februarie.

Psaki a spus că Statele Unite supraveghează îndeaproape situaţia din estul Ucrainei şi dispun de o serie de măsuri pentru a contracara Rusia, acuzată de susţinerea separatiştilor proruşi.

Vineri, preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că nicio altă ţară nu trebuie să îşi facă iluzii că poate atinge un nivel de superioritate militară comparativ cu Rusia.




 

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close