Antena 3 Externe Sudul Italiei cere declararea stării de urgență, din cauza incendiilor care pârjolesc păduri, stațiuni şi zone rezidenţiale

Sudul Italiei cere declararea stării de urgență, din cauza incendiilor care pârjolesc păduri, stațiuni şi zone rezidenţiale

de Mia Lungu    |    04 Aug 2021   •   20:47
Sudul Italiei cere declararea stării de urgență, din cauza incendiilor care pârjolesc păduri, stațiuni şi zone rezidenţiale
Sursa foto: Hepta

Regiunea Molise, din Italia, a cerut declararea stării de urgenţă din cauza incendiilor forestiere devastatoare cu care se confruntă, informează DPA.

Incendiile, care afectează zone de-a lungul coastei adriatice, dar şi continentale, sunt motivul formulării acestei solicitări, a precizat preşedintele regiunii, Donato Toma. Au existat cazuri când pompierii au fost nevoiți să evacueze locuinţe şi să transporte oamenii în locuri mai sigure, din cauza incendiilor de vegetaţie, potrivit presei locale.

În Sicilia, pompierii se luptau de asemenea miercuri cu numeroase incendii. Autoritatea pentru protecţie civilă a încadrat întreaga insulă la cel mai înalt nivel de risc pentru incendii. Maxime de 40 de grade Celsius au fost preconizate pentru oraşele Palermo şi Catania.

Pompieri de pe întreg teritoriul ţării au fost trimişi în Sicilia după ce preşedintele regional al insulei a solicitat sprijin din partea autorităţilor de la Roma.

Marţi, departamentul de pompieri a înregistrat 530 de intervenţii legate de incendii forestiere la nivel naţional. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost înregistrate în Sicilia şi în regiunile sudice Calabria şi Apulia. Aeronave pentru stingerea incendiilor operează în regiunile afectate, inclusiv două trimise din Franţa.

Flăcările au pârjolit plaje, staţiuni, păduri şi zone rezidenţiale.

Seceta, căldura şi vântul continuă să alimenteze flăcările. Multe dintre incendii ar fi fost, se pare, declanşate de piromani. Poliţia a arestat mai mulţi suspecţi în ultimele zile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close