Antena 3 CNN Externe Supravieţuire miraculoasă: Un tânăr a fost găsit în viaţă, după 96 de ore de la seismul din Japonia

Supravieţuire miraculoasă: Un tânăr a fost găsit în viaţă, după 96 de ore de la seismul din Japonia

 Supravieţuire miraculoasă: Un tânăr a fost găsit în viaţă, după 96 de ore de la seismul din Japonia
Sursa foto: Foto: AFP/mediafax
15 Mar 2011   •   18:22
Din peisajul de coşmar din Japonia apar poveşti care dau speranţă rudelor miilor de dispăruţi. Un tânar de 22 de ani a fost găsit în viaţă la 96 de ore de la cutremur.

De un miracol a avut parte şi o femeie în vârstă de 75 de ani. În timpul cutremurului casa în care locuia s-a prăbuşit cu ea cu tot, însă bătrâna a scapăt. Salvatorii au găsit-o acolo unde cândva era holul locuinţei.

Cu toate acestea, starea de panică se menţine în Japonia. O alertă nucleară de gradul 6, la un pas de nivelul maxim instituit în cazul catastrofei de la Cernobîl a fost declanşată după o explozie urmată de un incendiu la reactorul 4 al centralei de la Fukushima.

Focul a fost stins cu greu cu ajutorul militarilor americani, dar guvernul recunoaşte că situaţia este mai gravă decât se credea iniţial. 4 din cele 6 reactoare ale centralei au fost avariate, iar temperatura este în creştere şi la celelalte două.

Autorităţile au sfătuit oamenii care locuiesc pe o rază de 30 de kilometri în Fukushima să rămână în case. În aceeaşi situaţie se află şi românii care locuiesc în zonele afectate.

Peste 20 de cutremure cu magnitudinea aproximativă de 5 au avut loc în numai 24 de ore în Japonia. Două, de 5,8 şi 6,1 au fost înregistrate la numai un kilometru adâncime.
 


 

×
Subiecte în articol: japonia cutremur supravietuitori
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close