Antena 3 Externe Tânără din Italia vaccinată din greșeală cu 4 doze Pfizer. "Virginia bea 7 litri de apă pe zi, însă setea nu se potolește"

Tânără din Italia vaccinată din greșeală cu 4 doze Pfizer. "Virginia bea 7 litri de apă pe zi, însă setea nu se potolește"

de Georgiana Adam    |    18 Mai 2021   •   09:04
Tânără din Italia vaccinată din greșeală cu 4 doze Pfizer. "Virginia bea 7 litri de apă pe zi, însă setea nu se potolește"
Sursa foto: Hepta

Italianca de 23 de ani, Virginia, vaccinată din greşeală cu patru doze Pfizer, este sub observaţia unui celebru virusolog italian, Fabrizio Pregliasco. 

După aproape două săptămâni de la imunizare, tânăra se confruntă cu o deshidratare masivă, potrivit digi24.ro.

Mama tinerei: Virginia a ajuns să bea până la 7 litri de apă pe zi, însă setea nu se potolește

"Virginia suferă încontinuu de sete și a ajuns să bea până la 7 litri de apă pe zi, însă setea nu se potolește. Are buze uscate și cearcăne. 

M-am îngrijorat și l-am sunat pe doctorul Pregliasco să-l întreb dacă poate să o ia pe Virginia ca pacientă. A acceptat. 

El a recomandat niște teste urgente pe care le-am efectuat deja și urmează să vedem care sunt concluziile", a spus mama Virginiei, citată de Corriere della Sera.

În urmă cu două săptămâni, studenta de 23 de ani a fost vaccinată, din greșeală, cu mai multe doze de vaccin Pfizer. Mai exact, patru doze, nu şase, aşa cum se crezuse iniţial.

Cum a ajuns tânăra să fie vaccinată cu patru doze Pfizer

O asistentă a greşit şi, în loc să-i injecteze tinerei o doză de vaccin, i-a administrat patru. Femeia a uitat să dilueze flaconul cu substanţă activă cu ser fiziologic, eroare cauzată de "o activitate de rutină cu volume mari şi sub presiune din cauza necesităţii de a respecta riguros termenele".

Starea tinerei de sănătate este bună, însă singurul efect al acestui accident pare să fie deshidratarea. 

Tânăra a spus că nu intenționează să depună plângere penală, dar se va adresa instanței civile dacă vor fi efecte pe viitor.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close