Antena 3 CNN Externe Tancuri ale armatei israeliene, mobilizate la graniţa cu Egipt în urma unui atac terorist

Tancuri ale armatei israeliene, mobilizate la graniţa cu Egipt în urma unui atac terorist

Tancuri ale armatei israeliene, mobilizate la graniţa cu Egipt în urma unui atac terorist
19 Iun 2012   •   13:06

Armata israeliană (IDF) au mobilizat trupe şi vehicule blindate în apropierea graniţei cu Egiptul, mutând tancurile mai aproape de gard, în urma unui atac terorist comis luni, împotriva echipelor care lucrează la construirea barierelor de securitate, relatează site-ul Ynetnews.com.
   
În urma acestui atac a fost ucis un muncitor, Said Phashpashe, în vârstă de 36 de ani, din Haifa, în timp ce soldaţii israelieni din zonă au ucis doi terorişti.
   
Potrivit aceleiaşi surse există tancuri israeliene în apropierea graniţei - manevre interzise prin tratatul de pace semnat între Cairo şi Ierusalim.
   
Ultima dată când armata israeliană şi-a mobilizat vehiculele militare în zonă a fost în august 2011, în urma unui atac terorist al Jihadului Isalmic, soldat cu moartea a nouă israelieni.
   
Comentatorul militar al publicaţiei Ynet, Ron Ben Yishai, a remarcat că în urmă cu câteva luni că Israelul şi Egiptul au ajuns la un acord prin care Cairo va mobiliza 20 de tancuri în apropierea graniţei, pentru a contracarea atacurile beduinilor asupra forţelor egiptene, în pofida interzicerii acestei mişcări în baza tratatului.
   
Este posibil ca acordul să permită şi Israelului să procedeze în mod similar în vederea sporirii securităţii populaţiei din zonă.
   

×
Subiecte în articol: Egipt armata israeliana
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close