Antena 3 CNN Externe Ţara în care domneşte haosul. ONU avertizează asupra unei iminente catastrofe

Ţara în care domneşte haosul. ONU avertizează asupra unei iminente catastrofe

Ţara în care domneşte haosul. ONU avertizează asupra unei iminente catastrofe
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    07 Ian 2014   •   18:38

Oficialii ONU avertizează Consiliul de Securitate că Republica Centrafricană este la un pas de catastrofă, cu jumătate din populaţie fără adăpost de când războiul etnic a izbucnit .

Şeful Departamentului ONU pentru afaceri politice, Jeffrey Feltman, a declarat că aproximativ 2, 2 milioane de oameni din întreaga ţară au nevoie de asistenţă, aproximativ jumătate din populaţia totală.

Aproape jumătate din oamenii din Bangui au fost alungaţi din casele lor, un total de aproximativ 513.000, a spus el, scrie aljazeera.com.

Se estimează că aproximativ 100.000 de oameni caută adăpost la o tabără improvizată la un aeroport, în apropiere de capitală .

Republica Centrafricană a fost aruncată în haos, ca urmare a ciocnirilor permanente dintre forţele guvernamentale, miliţiile civile, militanţii pentru menţinerea păcii în Africa şi armata franceză. Lupta dintre miliţiile creştine şi musulmane s-au intensificat în luna decembrie.

Un raport întocmit la sfârşitul lunii decembrie de către Secretarul General Ban Ki-moon a raportat 600 de decese în Bangui, în aceste atacuri.

Şeful Departamentului ONU pentru afaceri politice, Jeffrey Feltman, a stabilit bilanţul total la " 750 de victime '' în capitală .

"Numărul morţilor în afara Bangui este probabil substanţial'', a mai spus el .

Potrivit lui Feltman, "crimele în Bangui şi în restul ţării continuă în fiecare zi".

Franţa rămâne pe poziţii în ceea ce priveşte intervenţia militară în Republica Centrafricană, în ciuda crizei financiare.


×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close