Televiziunea publică din Grecia ar putea să îşi reia emisia în această săptămână

de M.T.    |    09 Iul 2013   •   14:05
Televiziunea publică din Grecia ar putea să îşi reia emisia în această săptămână Foto: Intact Images/EPA

Televiziunea publică din Grecia ar urma să reînceapă să difuzeze programe din această săptămână, la aproape o lună de la închiderea intempestivă a posturilor publice ERT, informează AFP, citată de Mediafax.

Anunţul a fost făcut de ministrul responsabil de audiovizualul public din Grecia, Pantelis Kapsis, la o emisiune a unui post de radio din Atena, în care oficialul a răspuns unor întrebări legate de reluarea emisiei televiziunii publice, care a fost închisă pe 11 iunie.

Noua grilă de programe va fi una temporară, până la înfiinţarea noii societăţi care va gestiona audiovizualul public din Grecia.

Această nouă societate urmează să fie înfiinţată în toamnă.
   
Potrivit publicaţiei Ta Nea, emisia televiziunii publice din Grecia ar putea fi reluată miercuri, urmând să fie difuzate filme, seriale şi documentare.

Guvernul grec a anunţat şi a pus imediat în aplicare, în luna iunie, măsura de închidere a canalelor publice de televiziune şi radio ERT, într-o demonstraţie de forţă inedită împotriva sindicatelor, la presiunea creditorilor săi internaţional.

Radio-televiziunea publică ERT din Grecia are aproape 2.700 de angajaţi, dintre care 677 sunt jurnalişti.

Decizia a generat o ruptură în cadrul coaliţiei guvernamentale conduse de premierul conservator Antonis Samaras, două dintre partidele de coaliţie dezaprobând măsura şi anunţând că nu o vor vota când decretul va fi prezentat Parlamentului pentru validare.

De asemenea, decizia de închidere a ERT a fost urmată de o serie de proteste ale angajaţilor ERT, dar şi de o grevă generală organizată de principalele confederaţii sindicale ale sectorului privat şi public din Grecia.

Pe 14 iunie, premierul Greciei, Antonis Samaras, a propus redeschiderea parţială a radio-televiziunii publice, după o serie de proteste şi pe fondul criticilor europene.


x close