Antena 3 CNN Externe The Sun: Romii trăiesc la groapa de gunoi din Cluj şi vor să vină în Marea Britanie

The Sun: Romii trăiesc la groapa de gunoi din Cluj şi vor să vină în Marea Britanie

The Sun: Romii trăiesc la groapa de gunoi din Cluj şi vor să vină în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    08 Feb 2013   •   20:13
Romi din România şi Bulgaria intenţionează să invadeze masiv Marea Britanie după eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii, în 2014, susţine ziarul The Sun, care descrie, în cadrul unui reportaj, condiţiile mizere în care trăiesc familiile nomade în apropierea gropii de gunoi din Cluj.

Britanicii, ÎNGROZIŢI de numărul covârşitor de români şi bulgari care le vor asalta ţara
   
"Nomazii din România şi Bulgaria intenţionează să se deplaseze masiv în Marea Britanie imediat ce restricţiile vor fi ridicate. Peste un milion de romi deja s-au stabilit în tabere din Europa occidentală, inclusiv în Marea Britanie şi Irlanda. Dar şi mai mulţi ne vor invada în ianuarie 2014, când se vor deschide graniţele", scrie The Sun.

Marea Britanie va elimina restricţiile impuse românilor şi bulgarilor în 2014

Reporterii The Sun s-au deplasat la Cluj pentru a lua contact direct cu romii "izolaţi de autorităţi pentru că sunt consideraţi hoţi şi cerşetori".
   
În apropiere de Cluj, mulţi oameni le-au spus reporterilor britanici că sunt forţaţi să trăiască în apropierea gropii de gunoi după ce au fost evacuaţi din locuinţe. Romii intervievaţi susţin că fostul primar le-a reproşat că strică imaginea oraşului şi i-a mutat cu forţa.
   
"Convinşi că sunt detestaţi în propria ţară - unde nu primesc indemnizaţii sociale - mulţi dintre romi vor să vină în Marea Britanie", notează reporterii The Sun care au discutat cu romii din zona Pata Rât.

Britanicii plănuiesc o campanie negativă în România: "Vă rugăm nu veniţi în Marea Britanie. Joburile sunt puţine şi prost plătite"

"Pata Rât este practic iadul pe Pământ. Primul lucru pe care îl observi când ajungi - în afară de mirosul greu de suportat, de mormanele de gunoi, de bărbaţii, femeile şi copiii încovoiaţi de muncă şi de frig - sunt ciorile. Mii de ciori trec pe deasupra - grase şi lacome ca vulturii - căutând o nouă sursă de hrană. Sunetele pe care le scot sunt înfiorătoare, la fel ca şi urletele câinilor maidanezi care umblă în haite periculoase în groapa de gunoi. În Pata Rât, totul se învârte în jurul gunoiului. Oamenii îşi construiesc case din deşeuri, copiii se joacă în gunoi, iar adulţii caută mâncare şi obiecte în mormane", explică The Sun.

Nu ne vor în ţara lor, dar nici nu se jenează să ne exploateze. Britanicii preferă est-europenii pentru munca de jos

   
Activiştii pentru drepturi civice estimează la 1.500 numărul romilor care trăiesc în groapa de gunoi după ce au fost evacuaţi din oraş, adaugă publicaţia britanică.

"Ţiganii sunt supuşi în mod constant rasismului şi violenţelor în România (...)", notează publicaţia, subliniind că, aici, poţi avea acces la indemnizaţii sociale doar dacă ai acte de identitate, iar romii nu au pentru că nu au o adresă permanentă.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close