Antena 3 CNN Externe Timoşenko va contesta rezultatul alegerilor

Timoşenko va contesta rezultatul alegerilor

Timoşenko va contesta rezultatul alegerilor
Sursa foto: iulia timosenko
10 Feb 2010   •   01:46

Iulia Timoşenko va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale la tribunal dacă relatările despre încălcările masive ale procedurilor de vot în mai multe regiuni se dovedesc adevărate, declara un vicepreşedinte al partidului premierului.

După numărarea a 99.91% din voturi, liderul opoziţiei Viktor Ianukovici are un avans de 3,47 procente în faţa lui Timoşenko în turul doi al alegerilor din Ucraina. Astfel, Ianukovici are 48.95% din voturi, iar Timoşenko - 45.48%. Este nevoie de o majoritate simplă în turul doi al alegerilor prezidenţiale.
"Ieri am luat decizia de a contesta rezultatele în câteva districte electorale, iar dacă tribunalul ne va susţine, vom pune la îndoială întregul rezultat al alegerilor," declara viceliderul blocului politic al Iuliei Timoşenko, Elena Şustik .
Premierul promisese anterior că îşi va scoate susţinătorii în stradă dacă nu este mulţumită de alegeri. Ea a amânat de două ori o conferinţă de presă, programată iniţial pentru luni.
Citând surse politice, Ukrainskaia Pravda scria că Timoşenko a avut o întâlnire cu grupul parlamentar, unde arăta că "nu va recunoaşte niciodată legitimitatea victoriei lui Ianukovici.."
Premierul şi-a mai instruit avocaţii să pregătească contestarea rezultatelor, iar o a treia rundă de alegeri ar putea fi pusă în discuţie. Cu toate acestea, experţii consideră că Timoşenko nu are nici o şansă, deoarece Ianukovici are un avans de 800.000 de voturi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Iulia Timosenko Ucraina
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close