Antena 3 CNN Externe Toate victimele de pe Costa Concordia au murit înecate

Toate victimele de pe Costa Concordia au murit înecate

Toate victimele de pe Costa Concordia au murit înecate
29 Apr 2014   •   15:03

Toate cele 32 de persoane decedate în urma naufragiului navei de croazieră Costa Concordia, din ianuarie 2012, au murit înecate şi nu ca urmare a impactului direct al vasului cu rocile de pe coasta toscană, din preajma insululei Giglio.

"Sufocarea prin înecare este cauza constantă a deceselor înregistrate pe Costa Concordia", a spus un medic legist în faţa instanţei din Grosseto, acolo unde căpitanul navei eşuate, Francesco Schettino, este judecat pentru omor prin imprudenţă, abandonarea sarcinilor de serviciu şi deteriorarea mediului înconjurător, în cel mai mare dezastru maritim din Italia postbelică.

"Niciuna dintre victime nu a murit din cauza impactului dintre vasul de croazieră şi stâncile din apă. Ele şi-au pierdut viaţa ca urmare a consecinţelor provocate de impact, nu a impactului în sine", a declarat Marco Barone, doctor-căpitan din anturajul procurorilor italieni.

Trei dintre victime au fost recuperate din apă, de lângă epava pachebotului, iar restul au fost scoase din interiorul vasului, acolo unde rămăseseră captive. Trupul unei victime, de naţionalitate indiană, nu a putut fi găsit nici până la ora actuală, menţionează aceeaşi sursă, citată de ANSA.

×
Subiecte în articol: Francesco Schettino
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close