Antena 3 CNN Externe Tony Blair, atacat cu pantofi şi ouă de manifestanţi furioşi, la evenimentul de lansare a autobiografiei sale (VIDEO)

Tony Blair, atacat cu pantofi şi ouă de manifestanţi furioşi, la evenimentul de lansare a autobiografiei sale (VIDEO)

Tony Blair, atacat cu pantofi şi ouă de manifestanţi furioşi, la evenimentul de lansare a autobiografiei sale (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
05 Sep 2010   •   10:28

Incidente la Dublin în timpul lansării autobiografiei lui Tony Blair. 200 de manifestanţi anti-război au încercat să îl lovească pe fostul premier britanic şi s-au bătut cu poliţia pentru a-i cere socoteală oficialului.

Zeci de oameni au fost arestaţi după ce s-au bătut cu poliţia din Dublin. Incidentele au avut loc în faţa librăriei din centrul capitalei irlandeze, unde avea loc sesiunea de autografe de după publicarea memoriilor lui Tony Blair. Fostul premier britanic Tony Blair a fost întâmpinat cu pantofi şi ouă de către manifestanţii antirăzboi. Protestatarii, încadraţi de un important dispozitiv de poliţie, au încercat fără succes să treacă o barieră de securitate pentru a-i cere socoteală oficialului.

"Suntem aici pentru a da dreptul la cuvânt victimelor politicii lui Blair şi a războaielor lui. Zecile de mii de irakieni şi afgani care au murit în urma războaielor pe care le-a lansat şi a minciunilor pe care le-a spus lumii", a declarat unul dintre manifestanţi.

În autobiografia sa, care figurează deja printre cele mai bine vândute, Tony Blair apără din nou decizia sa de a implica Marea Britanie, în 2003, în războiul din Irak împotriva dictatorului Saddam Hussein.



Antena 3

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close