Antena 3 CNN Externe Toto Riina este "prea bolnav" pentru a fi audiat în cazul masacrului "Rapidul 904"

Toto Riina este "prea bolnav" pentru a fi audiat în cazul masacrului "Rapidul 904"

Toto Riina este "prea bolnav" pentru a fi audiat în cazul masacrului "Rapidul 904"
09 Dec 2014   •   17:35

Apărătorul legal al celebrului mafiot Toto Riina (foto sus), "il capo di tutti capi", a spus astăzi că starea de sănătate actuală a clientului său îl împiedică pe acesta să ajungă la audierile din procesul care judecă cazul masacrului din 1984, atunci când, în noaptea de Crăciun, 16 persoane au fost ucise după explozia unei bombe plasate într-un vagon de tren.

Avocatul Luca Cianferoni a declarat că va înainta o cerere în acest sens tribunalului care are pe rol cazul "Rapidul 904".

La începutul acestui an, procurorii din Florenţa l-au pus sub acuzare pe Riina pentru că ar fi ordonat masacrul de la bordul trenului Rapid 904, care circula pe ruta Florenţa-Milano. Dosarul a fost declasificat recent de premierul italian, Matteo Renzi.

Vagonul de tren spulberat de bomba plasată de Mafie
Toto Riina, acum în vârstă de 83 de ani, se află deja în spatele gratiilor unde ispăşeşte mai multe pedepse de închisoare pe viaţă, pentru rolul avut în asasinarea violentă a magistraţilor anti-Mafia, Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, din 1992.

Avocatul mafiotului a solicitat transferul clientului său din penitenciar, acolo unde are un regim de securitate sever (articolul de detenţie 41 bis, atribuit celor mai periculoşi criminali italieni), într-un spital.

Riina, care are de ispăşit în total nu mai puţin de 12 pedepse de închisoare pe viaţă, are deja montate la inimă trei sisteme bypass. El mai are probleme cu spatele şi cu tiroida şi este suspect de cancer la prostată.

Cu toate că suferă de atâtea afecţiuni, magistraţii italieni sunt convinşi că "Bestia" încă mai are un cuvânt important de spus în conducerea grupării Cosa Nostra, chiar dacă este încarcerat din 1993.

×
Subiecte în articol: mafia Cosa Nostra
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close