Antena 3 CNN Externe Tragedie în ziua de Florii. ISIS a revendicat cele două atacuri de la biserici din Egipt. Bilanț: 36 de morți și peste 100 de răniţi - FOTO și VIDEO

Tragedie în ziua de Florii. ISIS a revendicat cele două atacuri de la biserici din Egipt. Bilanț: 36 de morți și peste 100 de răniţi - FOTO și VIDEO

Tragedie în ziua de Florii. ISIS a revendicat cele două atacuri de la biserici din Egipt. Bilanț: 36 de morți și peste 100 de răniţi - FOTO și VIDEO
Sursa foto: Foto: twitter.com/Hamosh84
de M.Z.    |    09 Apr 2017   •   16:29

UPDATE 16.29 - Gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacurile comise duminică asupra a două biserici creştine din Egipt şi soldate, conform unui bilanţ provizoriu, cu 36 de morţi şi peste o sută de răniţi, relatează agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.ro.

”Echipe ale Statului Islamic au condus atacurile împotriva a două biserici, la Tanta şi Alexandria”, a anunţat agenţia de propagandă a SI, Amaq, într-un comunicat distribuit pe reţelele de socializare. 

În ambele atacuri s-a produs o explozie în incinta bisericilor, cel puţin în cazul celui de-al doilea atentat autorităţile confirmând că a fost executat de un terorist kamikaze care şi-a detonat centura explozivă. 

Primul atac a vizat o biserică creştină coptă din oraşul Tanta, situat în Delta Nilului, bilanţul victimelor fiind până în prezent de 25 de morţi şi 78 de răniţi. 

Al doilea atac a fost comis câteva ore mai târziu împotriva bisericii creştine Sfântul Marcu din oraşul Alexandria, ultimul bilanţ al victimelor fiind de 11 morţi şi 35 de răniţi. Papa Teodor al II-lea al Alexandriei a participat la slujba din această biserică şi a plecat de acolo cu puţin timp înaintea deflagraţiei. 

Aceste atentate asupra bisericilor creştine din Egipt survin cu trei săptămâni înaintea vizitei pe care Papa Francisc o va efectua în această ţară.

UPDATE 14.51 - O nouă explozie s-a produs duminică în fața catedralei din orașul Alexandria, al doilea oraș ca mărime al țării, acolo unde se află și sediul Bisericii Copte, potrivit AFP.

De data aceasta, a fost vorba despre o mașină-capcană care a sărit în aer. Și această explozie s-a soldat cu victime, anunță presa internațională.

Potrivit CNN.com, numărul morților a ajuns la 25, iar al răniților, la 60.

UPDATE 13.40 - Cel mai recent bilanț al autorităților anunță cel puțin 21 de morți și minim 50 de persoane rănite, duminică, în urma unei explozii care a avut drept țintă o biserică din orașul egiptean Tanta, localitate aflată în Delta Nilului, potrivit Cnn.com.

UPDATE 12.05 - Bilanțul exploziei de la biserică a ajuns la cel puțin 21 de morți și peste 42 de răniți, anunță presa internațională, în timp ce alte agenții vorbesc despre 26 de decese.

Deflagrația s-a produs cu câteva săptămâni înainte de vizita Papei Francisc.

Potrivit presei egiptene, o a doua explozie s-ar fi produs și în fața sediului poliției din orașul Tanta. Această a doua deflagrație nu a fost confirmată.

----------------------------

Știrea inițială 11.48

O explozie a avut loc la o biserică din orașul egiptean Tanta. Sunt cel puțin 13 morți și 42 de răniți, anunță presa internațională, potrivit Observator.tv.

Explozia s-a produs în fața bisericii, unde avea loc o procesiune religioasă. Biserica aparține creștinilor coptici, din Egipt, iar oamenii sărbătoreau Duminica Floriilor.

Presa locală spune că e vorba despre un atentat. Deocamdată, oficialii egipteni nu au dat nicio informație. 
 

×
Subiecte în articol: Egipt biserica
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close