Antena 3 CNN Externe Trei membri ai forţelor NATO, ucişi în Afganistan

Trei membri ai forţelor NATO, ucişi în Afganistan

Trei membri ai forţelor NATO, ucişi în Afganistan
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    11 Aug 2013   •   20:01

NATO a anunţat că trei membri ai forţei sale din Afganistan (ISAF) au fost ucişi duminică în estul ţării, fără a da alte detalii privind cetăţenia acestora sau atacul în care şi-au pierdut viaţa, informează Agerpres.

Trupe din diferite naţiuni servesc în estul Afganistanului în cadrul forţelor NATO. Retragerea trupelor străine din ţară este prevăzută pentru sfârşitul anului 2014.

Cele trei decese de duminică ridică la 103 numărul soldaţilor străini ucişi anul acesta în Afganistan, din care 78 sunt americani.

La sfârşitul acestei săptămâni, patru explozii în sudul provinciei Uruzgan s-au soldat cu moartea a şapte civili, potrivit autorităţilor.

Şeful poliţiei din provincie, Fared Ayel, a indicat că un tată şi doi dintre copiii săi au fost ucişi duminică atunci când motocicleta pe care se aflau a lovit o bombă de pe marginea drumului, iar alte trei bombe au omorât sâmbătă patru persoane şi au rănit alte trei, în aceeaşi regiune.

Violenţele s-au intensificat în Afganistan, în special în est şi sud, în contextul în care insurgenţii încearcă să profite de retragerea trupelor străine pentru a recâştiga teritoriile pierdute.



×
Subiecte în articol: NATO Afganistan
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close