Antena 3 CNN Externe Trimisul special Antena 3 în Ucraina, de o săptămână în mijlocul conflictului: "Nişte ambiţii prosteşti ale lui Putin"

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, de o săptămână în mijlocul conflictului: "Nişte ambiţii prosteşti ale lui Putin"

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, Cristi Popovici, se află de o săptămână acolo, a prins începutul războiului, iar acum este la Liov, un loc ceva mai liniştit.

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, de o săptămână în mijlocul conflictului: "Nişte ambiţii prosteşti ale lui Putin"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2022   •   12:23

Luni dimineaţă, în gara din Liov este forfotă mare, iar militarii au pregătit o bucătărie de campanie, într-un mod rustic, pentru a le da oamenilor, în special refugiaţi, un ceai cald sau o cafea caldă.

Este foarte frig, iar oamenii stau şi cu orele în gară ca să aştepte trenurile. Cei mai mulţi dintre refugiaţi pleacă spre Polonia. 

Tot la gara diin Liov sunt şi autocare care pleacă cu refugiaţi la graniţa către România.

Bărbaţilor nu li permite accesul în aceste trenuri, pentru că prioritari sunt copiii şi femeile, pentru că suntem în război.

În cazul bărbaţilor ucraineni, toţi trebuie să rămână în ţară pânâ la vârsta 60 de ani şi să lupte.

Până acum, peste 300.000 de refugiaţi au plecat spre Polonia şi peste 30.000 spre România.

Oamenii caută să se refugieze, speriaţi de situaţie. Pe străzi sunt şi corturi de campanie.

Fetele din armata Ucrainei sunt şi ele pe străzi, alături de militari, poartă cu veste antiglonţ şi sunt alături de popor.

Ameninţarea războiului este peste tot, sunt oameni care nu ştiu încotro să se îndrepte, dar merg comunicaţiile şi asta e bine pentru că ştiu măcar ce se întâmplă lângă ei.

Astăzi este a cincea zi de război, ruşii trag cu rachete şi peste 5.000 de militari ruşi au fost omorâţi. De cealaltă parte, cifrele indică câteva sute de militari morţi în rândul ucrainenilor.

E vorba de "intenţiile lui Vladimir Putin de a cuceri o ţară paşnica, nişte ambiţii prosteşti, pentru care suferă două popoare şi o Europă întreagă".
 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close