Antena 3 CNN Externe Trupe australiene vor rămâne în Afganistan până la sfârşitul lui 2014

Trupe australiene vor rămâne în Afganistan până la sfârşitul lui 2014

Trupe australiene vor rămâne în Afganistan până la sfârşitul lui 2014
Sursa foto: Foto: presstv.com
de M.Z.    |    19 Apr 2012   •   16:31

Trupe australiene din Afganistan vor mai rămâne "în capacitate de luptă" până la finele anului 2014, conform calendarului NATO, iar altele se vor retrage cu un mai devreme, aşa cum s-a spus recent, a declarat joi ministrul australian de Externe, Bob Carr, informează AFP.

Toţi aliaţii "trebuie să continue să fie prezenţi în susţinerea armatei afgane şi să fie pregătiţi de luptă până la încheierea tranziţiei, la sfârşitul lui 2014", a declarat Carr, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de Externe ai ţărilor prezente în Afganistan, la sediul NATO din Bruxelles.

Australia îşi va retrage cea mai mare parte a trupelor din Afganistan în 2013, cu un an înainte faţă de calendarul stabilit de către NATO pentru retragerea forţelor din cadrul coaliţiei internaţionale, a anunţat marţi premierul australian Julia Gillard.

Şi Franţa a anunţat, la sfârşitul lui ianuarie, retragerea trupelor sale de luptă la sfârşitul anului 2013, în timp ce alte ţări, inclusiv Statele Unite, vor începe să îşi reducă trupele în lunile următoare.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close