Turcia cere comunităţii internaţionale să ia măsuri pentru încetarea "masacrului" din Egipt

de S.T.    |    14 Aug 2013   •   16:14
Turcia cere comunităţii internaţionale să ia măsuri pentru încetarea "masacrului" din Egipt

Guvernul turc a cerut comunităţii internaţionale să ia măsuri pentru încetarea imediată a "masacrului" în Egipt, afirmă miercuri un comunicat, citat de AFP.
   
"Comunitatea internaţională în frunte cu Consiliul de Securitate al ONU şi Liga Arabă trebuie să treacă imediat la act pentru a face să înceteze acest masacru", subliniază textul publicat de serviciul de presă al premierului islamo-conservator turc, Recep Tayyip Erdogan.
   
Erdogan, şeful partidului islamo-conservator al Justiţiei şi Dezvoltării, şi preşedintele Abdullah Gül au declarat încă de la început că actul armatei de a-l destitui pe preşedintele egiptean Mohamed Morsi, provenit din rândul Fraţilor Musulmani, reprezintă o "lovitură de stat", ceea ce a provocat furia noii conduceri de la Cairo.

Cel puţin 124 DE MORŢI în Egipt. Autoritatea religioasă Al-Azhar se distanţează de operaţiunea sângeroasă a poliţiei

   
La rândul său, Gül a denunţat o operaţiune "inacceptabilă" a poliţiei egiptene împotriva susţinătorilor lui Morsi care s-a transformat într-o baie de sânge.

"Ceea ce se petrece în Egipt, această intervenţie a armatei împotriva unor civili care manifestează nu poate fi acceptată", a anunţat şeful statului turc în faţa presei, la Ankara, îndemnând la calm toate părţile aflate în conflict.
   

Parteneri
x close