Antena 3 CNN Externe Turcia consideră antidemocratică destituirea lui Mohamed Morsi

Turcia consideră antidemocratică destituirea lui Mohamed Morsi

Turcia consideră antidemocratică destituirea lui Mohamed Morsi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Iul 2013   •   16:52

Turcia a calificat joi drept antidemocratică destituirea de către armata egipteană a preşedintelui Mohamed Morsi şi a făcut apel la eliberarea sa fără întârziere, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Schimbarea de putere din Egipt nu este rezultatul voinţei poporului. Nu se înscrie în respectarea democraţiei şi a legii. În toate ţările democratice, alegerile sunt singurul mijloc de instalare la putere. Această situaţie este inacceptabilă”, a declarat vicepremierul Recep Bozdag.

Oficialul turc speră că „Egiptul se va întoarce la democraţie, la o structură în care să triumfe voinţa poporului”.

Mohamed Morsi a fost înlăturat miercuri de la putere de către armată, iar noile autorităţi au lansat 300 de mandate de arestare împotriva membrilor mişcării Fraţii Musulmani, din rândurile căreia provenea preşedintele.

Guvernul islamo-conservator turc aflat la putere de peste 10 ani la Ankara a fost un sprijin important pentru Morsi şi Fraţii Musulmani.

Şi şeful diplomaţiei turce, Ahmet Davutoglu, a denunţat în faţa presei de la Istanbul intervenţia „ilegală” a armatei din Egipt.

„Această intervenţie nu trebuie să umbrească progresele democratice ale revoluţiei de la 25 ianuarie”, consideră ministrul turc de Externe.

De asemenea, Davutoglu a cerut noii administraţii egiptene să-i pună în libertate în cel mai scurt timp pe preşedintele destituit şi pe colaboratorii săi.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close