x close

Turcia, ţara cu cei mai mulţi refugiaţi sirieni

de M.T.    |    24 Sep 2014   •   15:25
Turcia, ţara cu cei mai mulţi refugiaţi sirieni 405

Turcia este ţara în care se găsesc cei mai mulţi refugiaţi sirieni, a declarat, miercuri, un oficial ONU, potrivit Agerpres.

Guvernul turc a avansat un număr de 1,5 milioane de refugiaţi.

Bilanţul oferit de guvernul de la Ankara include şi cele aproximativ 140.000 de persoane care au fugit din satele kurde din nordul Siriei pentru a scăpa de atacurile grupării Stat Islamic.

În ultimele zile, s-a înregistrat „cel mai mare aflux” de refugiaţi sirieni de la începutul războiului, în urmă cu trei ani, a afirmat Selin Unal, purtătoarea de cuvânt a agenţiei ONU pentru refugiaţi (UNHCR).

Unal a mai precizat că, în prezent, în Turcia, există multe „persoane disperate”, care au fugit din calea jihadiştilor SI.

În acelaşi timp, ONU a avertizat că până la 400.000 de persoane ar putea fugi din cauza atacurilor din zonă.

În ciuda faptului că Turcia găzduieşte cel mai mare număr de refugiaţi sirieni, ea a primit cel mai mic ajutor internaţional.

ONU a precizat că, în urma apelului său pentru ajutor de anul acesta destinat refugiaţilor sirieni din Turcia, s-a strâns doar 21% din suma de 497 de milioane de dolari necesară pentru sprijinirea acestora.

„Acesta este cel mai scăzut nivel de finanţare pentru o ţară care găzduieşte refugiaţi sirieni, iar în Turcia există cel mai mare număr de refugiaţi. ONU nu poate face mai mult dacă nu primeşte mai mult sprijin”, a explicat Unal.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati