Antena 3 CNN Externe Turcia. Trei persoane au fost rănite în urma coliziunii dintre un petrolier şi un feribot

Turcia. Trei persoane au fost rănite în urma coliziunii dintre un petrolier şi un feribot

Turcia. Trei persoane au fost rănite în urma coliziunii dintre un petrolier şi un feribot
09 Feb 2013   •   11:30

Un petrolier a lovit un feribot turc, vineri, în strâmtoarea Bosfor din Istanbul, provocând rănirea a trei persoane, a anunţat postul de televiziune privat NTV, citat de AFP.
   
Coliziunea s-a produs în jurul orei 17.25 GMT (19.25 ora României), în apropiere de o mică insulă situată la 200 de metri de ieşirea sudică din Bosfor, unde se află Turnul lui Leandru, a precizat NTV.
   
Petrolierul Amur2521 a lovit feribotul în spate, potrivit agenţiei Anatolia, care a anunţat că au fost trimise ambulanţe la faţa locului.
   
Circulaţia petrolierelor prin strâmtoarea Bosfor îngrijorează din ce în ce mai mult autorităţile turce din cauza riscurilor asupra mediului în caz de accident şi a intesităţii traficului maritim prin această strâmtoare.
   
Ankara vrea să transfere transportul de petrol sau gaz prin oleoducte sau gazoducte pentru a limita riscurile pentru mediu.
   
În 1994, coliziunea în Bosfor a unui petrolier aflat sub pavilion cipriot grec cu un cargobot a provocat moartea a 27 de persoane.
   
Cel mai grav accident din strâmtoarea care traversează Istanbulul a avut loc în 1979, când 43 de marinari au murit în urma unei explozii la bordul unui petrolier.

×
Subiecte în articol: feribot Istanbul turcia
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close