Turcinov: Alegerea lui Ianukovici în funcţia de preşedinte al Ucrainei, în 2010, a fost o "greşeală"

de S.T.    |    18 Mai 2014   •   22:55
Turcinov: Alegerea lui Ianukovici în funcţia de preşedinte al Ucrainei, în 2010, a fost o "greşeală" Foto: wikipedia.org

Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a apreciat duminică că alegerea lui Viktor Ianukovici în fruntea statului, în februarie 2010, a fost o "greşeală" care a dus la "distrugerea armatei", relatează agenţia oficială ucraineană Ukrinform.
   
"Alegerea lui Ianukovici în funcţia de preşedinte, în urmă cu patru ani, a fost cea mai gravă greşeală. În timpul conducerii sale a fost, practic, distrusă armata. Au fost reorganizate anumite structuri ale forţelor de ordine care nu se ocupau de securitatea cetăţenilor, ci apărau interesele clanurilor de la conducerea ţării", a afirmat Turcinov, într-un interviu pentru postul de televiziune TSN.
   
În acest mod, Ucraina a fost nevoită să riposteze agresiunii ruse în lipsa unei armate şi în contextul unei demoralizări a forţelor de ordine, potrivit preşedintelui interimar ucrainean, care a subliniat că "acum ucrainenii au o armată pregătită" pentru manevre militare.
   
Oleksandr Turcinov, un apropiat al fostului premier Iulia Timoşenko, a preluat interimar funcţia de preşedinte al Ucrainei, la sfârşitul lui februarie, după ce Viktor Ianukovici a fost destituit de Parlament.

x close