Antena 3 CNN Externe Doi turisti americani au intrat prin efracție în Colosseum-ul din Roma pentru a bea o bere. Au fost amendați cu 800 euro

Doi turisti americani au intrat prin efracție în Colosseum-ul din Roma pentru a bea o bere. Au fost amendați cu 800 euro

Doi turiști americani au fost amendați după ce au pătruns prin efracție în Colosseum, la Roma. Ei voiau să experimenteze plăcerea de a bea o bere în interiorul anticului amfiteatru roman, la primele ore ale dimineții.

Doi turisti americani au intrat prin efracție în Colosseum-ul din Roma pentru a bea o bere. Au fost amendați cu 800 euro
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    17 Noi 2021   •   17:11

Americanii, în vârstă de 24 și 25 de ani, au urcat la al doilea nivel al monumentului, la primele ore ale dimineții de luni. Ei au fost văzuți în jurul orei 5:30, discutând la o bere, de un trecător care a alertat poliția.

Nu este clar cum au reușit să intre în monument, care se închide publicului la ora 16.30. Intrușii le-au spus oamenilor legii că voiau doar să bea o bere, a informat presa italiană.

Ofițerii i-au amendat cu 800 de euro pentru intrarea ilegală în situl arheologic. Nu s-au produs pagube, scrie The Guardian.

Italia are parte de numeroși turiști care nu au un comportament adecvat. Colosseumul este adesea o țintă pentru cei care doresc să-și lase amprenta.

Degradarea structurii vechi de 2.000 de ani este strict interzisă, instrucțiune întâlnită de semnele din jurul monumentului, și se pedepsește cu închisoare de până la un an și cu amendă de aproximativ 2.000 de euro.

Cu toate acestea, nu toți oamenii țin cont de avertismentele respective. În septembrie anul trecut, un bărbat de 32 de ani din Irlanda a fost surprins folosind un metal pentru a-și sculpta inițialele într-un stâlp de la primul nivel, o fată de 14 ani din Germania a fost prinsă făcând același lucru, o lună mai târziu.

Astfel de încălcări ale legii erau mai frecvente înainte de pandemia de coronavirus, când Colosseumul, finalizat sub împăratul Titus în 80 d.Hr., primea aproximativ șase milioane de vizitatori pe an.

Veneția se confruntă cu probleme similare, iar polițiștii au parte de mai multe astfel de neplăceri, după ce turiștii s-au întors odată cu ridicarea restricțiilor de coronavirus. În iunie, un vizitator francez a fost amendat cu 150 de euro pentru că a vâslit de-a lungul Marelui Canal pe o placă cu vâsle, iar două femei din Germania au fost nevoite să plătească 250 de euro fiecare pentru că au făcut plajă în bikini lângă biserica San Stae.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close