Antena 3 CNN Externe Twitter va furniza informaţii despre un utilizator sau va fi amendată

Twitter va furniza informaţii despre un utilizator sau va fi amendată

Twitter va furniza informaţii despre un utilizator sau va fi amendată
de N.B.    |    13 Sep 2012   •   15:17

Twitter Inc., compania care deţine reţeaua de socializare Twitter, a primit trei zile pentru a comunica autorităţilor datele unui protestatar membru al mişcării Occupy Wall Street în urma deciziei unui judecător de la Curtea Supremă din New York, relatează Bloomberg.

Judecătorul Matthew A. Sciarrino Jr. de la Curtea Supremă din New York a decis că Twitter sfidează decizia curţii în cazul protestatarului Malcolm Harris, refuzând să ofere informaţiile cerute de procurorul din Manhattan, Cyrus Vance. Astfel că, după cele trei zile oferite, Twitter riscă o amendă substanţială dacă nu se conformează.

"Nu pot să bag la puşcărie reţeaua sau pasărea albastră, astfel că singura metodă este amenda financiară", a spus Sciarinno.

Pe 30 iunie, judecătorul a decis că Twitter trebuie să ofere informaţiile private ale lui Harris, la cererea procurorilor. Protestatarul a fost arestat în luna octombrie, pe Brooklyn Bridge, unde împreună cu alte 700 de persoane, blocase circulaţia.

Încă de la începutul investigaţiilor, Twitter a anunţat că nu se va supune cererii de livrare a informaţiilor până când nu va primi o hotărâre judecătorească în acest sens. Pe 20 aprilie, Tribunalul a decis că tweet-urile lui Harris pot fi asemănate conturilor bancare şi trebuie comunicate. Compania a depus apel, respins o dată în iulie şi respins definitiv săptămâna aceasta.

Rezultatul acestui proces este esenţial pentru Twitter. Dacă va fi obligată să răspundă în faţa legii pentru un utilizator, acest caz ar putea fi folosit ca precedent în alte litigii, iar securitatea informaţiilor private de pe reţeaua de socializare ar fi în pericol.

Decizia finală are implicaţii şi pentru alte medii de exprimare on-line, nu doar pentru site-ul de microblogging. Autorităţile americane par tot mai interesate de ce se spune pe Internet, iar oamenii legii devin tot mai agresivi în încercarea lor de a obţine informaţii despre cei care o fac.

×
Subiecte în articol: Twitter amenda
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close