Antena 3 CNN Externe Ucigaşul unui poliţist din New York a fost identificat după 100 de ani de la asasinat

Ucigaşul unui poliţist din New York a fost identificat după 100 de ani de la asasinat

Ucigaşul unui poliţist din New York a fost identificat după 100 de ani de la asasinat
23 Iun 2014   •   16:30

Poliţia italiană este pe cale să rezolve misterul vechi al unei crime care a avut loc în urmă cu peste 100 de ani şi a cărei victimă a fost un ofiţer de poliţie din New York.

Cazul asasinării lui Joe Petrosino (foto), un poliţist american de origine italiană, a reapărut în atenţia anchetatorilor după ce luni, carabinierii au arestat 95 de persoane, suspectate că ar avea legături cu mafia din Palermo.

Joe Petrosino, unul dintre primii luptători împotriva mafiei italiene

Printre cei reţinuţi se află şi Domenico Palazzotto, cel care a fost înregistrat când, în timpul unei convorbiri telefonice, se lăuda că unchiul tatălui său, Paolo Palazzotto, este cel care l-a ucis în 1909, în Palermo, pe ofiţerul american. La acea dată, cazul Cascio Ferro semnala prima crimă la comandă, a cărei victimă cădea un ofiţer de poliţie.

Vito Cascio Ferro (1862-1943) era capul Cosa Nostra din Sicilia, care avea ramificaţii puternice şi dincolo de ocean, în Statele Unite ale Americii.

Petrosino, poliţistul căzut la datorie, a fost un pionier al luptei anti-mafia şi a mers la Palermo într-o misiune ultrasecretă, dar care, din păcate, a fost deconspirată de presa americană.

Cu toate acestea, în ciuda pericolului la care se expunea, Petrosino şi-a continuat misiunea iniţială, crezând cu tărie că Mafia nu ar îndrăzni să facă rău unui reprezentant al legii.

În timp ce aştepta să se întâlnească cu un aşa-zis informator, care urma să-i furnizeze date concludente despre activitatea Cosa Nostra din State, Petrosino a fost prins într-o ambuscadă şi împuşcat mortal în Piazza Marina de către mai multe persoane, rămase necunoscute.

Revenind la arestările de astăzi, ruda asasinului şi ceilalţi reţinuţi sunt acuzaţi de fapte de şantaj cu ameninţarei şi asociere la un grup criminal organizat în oraşele Resuttana şi San Lorenzo.
Operaţiunea poliţiştilor a purtat numele de cod "Apocalipsa".

×
Subiecte în articol: Cosa Nostra apocalipsa New York
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close