Antena 3 CNN Externe Ucraina a distrus o coloană a forțelor speciale cecene cu 56 de tancuri în afara Kievului și le-a ucis generalul

Ucraina a distrus o coloană a forțelor speciale cecene cu 56 de tancuri în afara Kievului și le-a ucis generalul

Ucraina a dat o lovitură importantă Rusiei sâmbătă, după ce ar fi ucis un grup mare de forțe speciale cecene însetate de sânge, trimise să-l asasineze pe președintele țării, Volodimir Zelenski.

Ucraina a distrus o coloană a forțelor speciale cecene cu 56 de tancuri în afara Kievului și le-a ucis generalul
Sursa foto: Twitter/UnPandererDan
de Alexandra Ionescu    |    27 Feb 2022   •   07:51

Grupul armat - renumit pentru violența barbară și abuzurile drepturilor omului - se spune că a fost distrus după ce convoiul lor de 56 de tancuri a fost aruncat în aer în apropiere de Hostomel, chiar la nord-est de Kiev, de un tir de rachete ucrainene.

Nu este clar câți au murit - dar este posibil ca numărul să ajungă la sute.

Moartea lor a fost anunțată în timp ce oficialii de la Kiev au dezvăluit că au reușit să mențină controlul asupra capitalei Ucrainei pe tot parcursul luptei de sâmbătă noaptea și până duminică dimineața.

Prim-vicepreședintele Administrației de Stat a orașului Kiev, Mykola Povoroznyk, a declarat: „Situația din Kiev este calmă, capitala este controlată pe deplin de armata ucraineană și de apărarea împotriva terorismului. Noaptea au avut loc mai multe ciocniri cu grupul de sabotaj.'

Printre cei despre care se spune că au fost uciși s-a numărat generalul cecen Magomed Tushaev. A fost comandantul celei de-a 141-a brigăzi de gardă națională motorizată - forța de elită a șefului de stat cecen, "Ramzan Kadîrov".

Se crede chiar că Kadîrov și-a vizitat escadrila condamnată într-o pădure ucraineană înainte de presupusa lor moarte.

Uciderile raportate ale escadronului terorist reprezintă o lovitură psihologică zdrobitoare pentru eforturile lui Vladimir Putin de a cuceri Ucraina. Liderul rus a trimis grupul să-l captureze sau să-l ucidă pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, știind foarte bine că reputația brutală a luptătorilor va stârni și mai multă frică în inimile ucrainenilor asediați.

Fiecărui luptător i se dăduse un pachet cu fotografii ale oficialilor ucraineni pe care li se spusese să-i țintească, informează Daily Mail.

Dar Zelenski rămâne în picioare și a devenit un erou global pentru mesajele sale curajoase din prima linie - în timp ce uciderile raportate ale potențialilor săi asasini au adus o mare rușine și durere larg răspândită Ceceniei.

Se spune că Putin este din ce în ce mai supărat din cauză că eforturile sale de a cuceri Ucraina nu dau rezultate și nu a mai emis un discurs public de câteva zile.

Forța militară  a Rusiei le depășește cu mult pe cele ale Ucrainei și se crede că Rusia își va cuceri în cele din urmă vecinul.

Duminică dimineață, rachetele rusești au lovit un depozit de deșeuri nucleare în afara Kievului - și au distrus echipamentul care poate detecta scurgeri de material radioactiv și s-a dezvăluit că cel puțin 240 de civili ucraineni au fost uciși.

O actualizare înfricoșătoare împărtășită de site-ul de știri ucrainean BNO duminică spunea: „Ca urmare a bombardării în masă a Kievului cu toate tipurile de arme antiaeriene și de rachete disponibile Federației Ruse, rachetele au lovit locul de depozitare a deșeurilor radioactive din Kiev. 

BNO a susținut că „nu există nicio dovadă a unei scurgeri”, dar apoi a explicat spunând că „sistemul automat de monitorizare a radiațiilor nu mai funcționează” – ceea ce înseamnă că ar fi putut foarte bine să fie vărsat materiale nucleare periculoase.

Declarația transmisă de presa spunea că o „evaluare preliminară” a arătat că nu există „nicio amenințare de expunere radioactivă” pentru persoanele din imediată vecinătate, urmând să aibă loc o examinare suplimentară atunci când zona va fi sigură. 
 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close