Antena 3 CNN Externe Ucraina ar putea întrerupe livrările de gaze în regiunile separatiste din est

Ucraina ar putea întrerupe livrările de gaze în regiunile separatiste din est

Ucraina ar putea întrerupe livrările de gaze în regiunile separatiste din est
Sursa foto: Foto: rt.com
01 Noi 2014   •   16:40

Ucraina ar putea întrerupe livrările de gaze în regiunile separatiste din estul ţării, a declarat directorul companiei energetice ucrainene Naftogaz, Andrei Kobolev, într-un interviu pentru televiziunea naţională, citat de RIA Novosti.

Kobolev a precizat că este posibil ca regiunea Donbas să fie vizată de întreruperea totală a livrărilor de gaze sau doar de anumite restricţii.
   
Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a propus vineri întreruperea livrării de gaze în regiunile separatiste, care nu se află sub controlul Kievului, şi a precizat că va discuta pe această temă cu preşedintele Petro Poroşenko.
   
Iaţeniuk a explicat că aceste regiuni nu plătesc autorităţilor de la Kiev pentru gazele livrate şi a dat asigurări că Naftogaz dispune de capacităţile tehnice necesare pentru a întrerupe alimentarea.
   
Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană (UE) au semnat joi seara, la Bruxelles, un acord privind reluarea livrărilor de gaze ruseşti, valabil până în martie 2015. Acordul prevede că Rusia va relua furnizarea gazelor către Ucraina, iar Kievul va plăti Moscovei, până la sfârşitul anului 2014, 3,1 miliarde de dolari din datoria de 5,3 miliarde de dolari.
   
Republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk refuză să recunoască autorităţile de la Kiev şi vor organiza duminică alegeri prezidenţiale şi parlamentare, denunţate de Ucraina.
 

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close