Antena 3 CNN Externe Ucraina: Armata şi rebelii proruşi se acuză reciproc de intensificarea atacurilor

Ucraina: Armata şi rebelii proruşi se acuză reciproc de intensificarea atacurilor

Ucraina: Armata şi rebelii proruşi se acuză reciproc de intensificarea atacurilor
Sursa foto: Foto: blog.enerdynamics.com
de S.T.    |    10 Apr 2015   •   17:52

Armata ucraineană și rebelii proruși s-au acuzat reciproc vineri de intensificarea atacurilor în teritoriile separatiste din estul țării, în pofida unui acord de încetare a focului încheiat în urmă cu două luni, relatează agenția Reuters.

''Inamicul și-a intensificat în mod semnificativ tirurile asupra pozițiilor noastre folosind arme care, potrivit acordului de la Minsk, ar fi trebuit să fie retrase'', a declarat purtătorul de cuvânt militar al Kievului, Andrii Lîsenko, într-un brifing televizat, adăugând că majoritatea atacurilor au fost întreprinse în jurul aeroportului din Donețk, controlat de rebeli.

El a precizat că, în ultimele 24 de ore, rebelii au tras asupra forțelor guvernamentale de 18 ori cu arme de calibru între 120 mm și 122 mm.

În conformitate cu acordul de la Minsk, aflat încă în vigoare din punct de vedere tehnic, deși aproape zilnic sunt raportate victime, armele cu un calibru mai mare de 100 de mm, printre care artileria grea, mortiere și sisteme puternice de rachete, trebuiau să fie retrase de pe linia frontului.

×
Subiecte în articol: Ucraina armata ucraineană
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close