Antena 3 CNN Externe Delegație ucraineană, în vizită la un poligon militar din Marea Britanie | Cum arată un elicopter rusesc lovit de sistemul defensiv Starstreak

Delegație ucraineană, în vizită la un poligon militar din Marea Britanie | Cum arată un elicopter rusesc lovit de sistemul defensiv Starstreak

O delegație ucraineană a vizitat poligonul militar din Salisbury, într-un demers ce anticipează sprijinul militar pe care Londra este pregătită să îl ofere Kievului.

Delegație ucraineană, în vizită la un poligon militar din Marea Britanie | Cum arată un elicopter rusesc lovit de sistemul defensiv Starstreak
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Apr 2022   •   15:15

Potrivit BBC, care citează ministerul britanic al apărării, ucrainenilor li s-a prezentat "o gamă de echipamente și opțiuni pentru sprijinul militar, inclusiv sisteme defensive de rachete și vehicule blindate de patrulare și transport".

Alte surse din presa britanică arată că între acestea se numără vehiculele de tip Mastiff și Jackal, testate de armata britanică în timpul războiului din Afganistan.

Ministerul britanic arată că nu au fost încheiate, încă, aranjamentele pentru furnizarea acestor mijloace militare.

Ucrainenilor au vizionat, de asemenea, sistemul Starstreak, pe care Marea Britanie l-a livrat deja forțelor Kievului și pentru care a furnizat și instruirea corespunzătoare.

În imaginile următoare, difuzate de BBC, un elicopter militar rus este doborât de o lovitură a sistemului Starstreak.

Ministrul britanic al forțelor armate, James Heappey, a apreciat că "forțele ucrainene duc o luptă tenace" împotriva invadatorilor ruși. 

Heappey s-a declarat mândru că ucrainenii luptă cu armele furnizate prin și de către Regatul Unit și a estimat că acest proces este "departe de a se fi încheiat", în contextul în care premierul britanic a indicat că Regatul Unit trebuie să acorde Ucrainei mai mult sprijin militar.

Foto-galerie: vehicule Mastiff-3 și Jackal și sistem defensiv cu rachete de mare viteză Starstreak

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Ucraina arme Marea Britanie
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close