Antena 3 CNN Externe Rada Supremă din Ucraina a confirmat numirea lui Oleksii Reznikov în funcția de ministru al apărării

Rada Supremă din Ucraina a confirmat numirea lui Oleksii Reznikov în funcția de ministru al apărării

Rada Supremă, parlamentul ucrainean, a aprobat joi numirea lui Oleksii Reznikov, candidatul propus de preşedintele Volodimir Zelenski, în postul de ministru al apărării.

Rada Supremă din Ucraina a confirmat numirea lui Oleksii Reznikov în funcția de ministru al apărării
Sursa foto: Facebook/Oleksii Reznikov
de Alexandra Ionescu    |    04 Noi 2021   •   15:49

Reznikov, în vârstă de 55 de ani, fost avocat şi până acum vicepremier responsabil pentru regiunile separatiste din estul ţării şi pentru peninsula Crimeea, îi va succeda în funcţie lui Andrii Taran.

Taran a demisionat în această săptămână după ce performanţa sa în materie de reforme a fost criticată de deputaţi atât din opoziţie, cât şi de la putere.

Împreună cu Taran au mai demisionat alţi patru miniştri, în cadrul unei remanieri a executivului de la Kiev.

Numirea noul ministru are loc în condițiile în care în care administrația din Ucraina afirmă că Rusia a lăsat trupe în apropierea graniței cu Ucraina după exerciții militare în zonă, numărul soldaților ruși de acolo fiind acum de 90.000. Autoritățile din Statele Unite au spus că mișcările de trupe rusești au fost semnificative, dar nu "în mod evident agresive", potrivit Reuters.

 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close