Antena 3 CNN Externe Joe Biden vrea o nouă întâlnire cu Vladimir Putin, cu condiția ca Rusia să nu atace

Joe Biden vrea o nouă întâlnire cu Vladimir Putin, cu condiția ca Rusia să nu atace

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, este gata să se întâlnească cu Vladimir Putin cu condiția ca acesta să nu atace Ucraina între timp, au anunțat în urmă cu foarte scurtă vreme oficialii de la Casa Albă.

Joe Biden vrea o nouă întâlnire cu Vladimir Putin, cu condiția ca Rusia să nu atace
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    21 Feb 2022   •   08:05

Aceștia se declară îngrijorați de faptul că Rusia își continuă pregătirile pentru o invazie la scară largă. 

Comandanții ruși au primit deja ordinele de atac pentru invadarea Ucrainei, anunță CNN. 

În acest moment, militarii ruși aflați pe teren planifică modul în care să își manevreze forțele în sectoarele de front care le-au fost atribuite iar capitala Kiev ar fi prima vizată. 

”Trupele ruse au primit ordine să înceapă invazia”

În timp ce în Donbas schimburile de focuri între separatiști și forțele ucrainene devin tot mai intense, semnalele unei invazii iminente sunt evidente. 

”Trupele ruse au primit ordine să înceapă invazia. Așadar, ele nu doar că se apropie de frontieră spre pozițiile de atac, dar comandanții de pe teren elaborează planuri pentru modul în care ar acționa în sectoarele de pe câmpul de luptă”, a raportat, duminică, corespondentul pentru Securitate naţională CBS News, David Martin, pentru „Face the Nation”.

Dispozitivul de luptă al forțelor ruse care sunt la doar câțiva kilometri de frontiera cu Ucraina este complet. 

”Ar putea ataca în orice moment!”

Potrivit surselor din cadrul serviciilor americane de informații citate de CNN, Rusia a concentrat 75% din forțele sale armatei convenționale la frontiera cu Ucraina. Este vorba despre 120 din cele 160 de grupuri tactice de luptă de tip batalion, precum și 550 de avioane de luptă, cu un total de aproximativ 190 de mii de militari. 

Austin Lloyd, secretarul american al Apărării: Ar putea ataca în orice moment!

Jurnalist: Nu este o cacialma?

Austin Lloyd: Nu cred că este o cacealma. Cred că el a asamblat dispozitivul potrivit, genul de forțe de care ai avea nevoie pentru a conduce o invazie de succes!

”Am creat gruparea de forțe care va riposta, dacă va fi nevoie!”

Informaţia că vine atacul este dublată de faptul că trupele ruse transferate din Extremul Orient în Belarus vor rămâne în această ţară pe termen nedefinit. Asta cu toate că exercițiile desfășurate în comun cu forțele Republicii Belarus s-au încheiat. Responsabilii militari de la Kiev spun că această decizie a fost luată ca urmare a situației tensionate din Donbas.

”În primul rând, aceste măsuri vizează prevenirea războiului. Președintele nostru a spus-o nu o dată în timpul întâlnirilor: nu vrem război. Cu toate acestea, ei nu ne aud sau nu vor să ne audă. Prin urmare, am creat gruparea de forțe care va riposta, dacă va fi nevoie”, spune Viktor Khrenin, ministrul Apărării din Republica Belarus.

Președintele francez Emmanuel Macron și omologul rus Vladimir Putin au căzut de acord în timpul unei convorbiri telefonice asupra necesității de a găsi o soluție diplomatică la criza din Ucraina. Macron a vorbit şi cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la scurtă vreme după convorbirea cu Putin.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close