Antena 3 CNN Externe Tragedie în Ucraina: un soldat din Garda Națională și-a mitraliat cinci camarazi într-o fabrică de rachete și a fugit

Tragedie în Ucraina: un soldat din Garda Națională și-a mitraliat cinci camarazi într-o fabrică de rachete și a fugit

Un soldat al Gărzii Naționale a Ucrainei a deschis focul asupra camarazilor săi, ucigând cinci dintre ei și rănind alți cinci, înainte de a fugi, a anunțat joi Ministerul de Interne de la Kiev, citat de agențiile internaționale de presă.

Tragedie în Ucraina: un soldat din Garda Națională și-a mitraliat cinci camarazi într-o fabrică de rachete și a fugit
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2022   •   09:12

Incidentul a avut loc joi dimineața, devreme, în orașul Dnipro, la fabrica de rachete Pivdenmaş, potrivit sursei citate.

"Un membru al Gărzii Naționale a Ucrainei a tras cu o pușcă de asalt Kalaşnikov în gărzile fabricii, apoi a fugit cu arma din dotare.

Drept urmare, cinci persoane au fost ucise şi alte cinci, rănite", a precizat ministerul într-un comunicat.

Poliția îl caută pe soldatul fugar.

Ce au aflat autoritățile despre incident

Tragedia s-a petrecut în jurul orei locale 3:40 dimineața (aceeași oră în România), când soldatul a primit arma la intrarea în gardă.

Trăgătorul este un militar născut în anul 2001.

"Motivele acestei crime nu sunt cunoscute, încă", a arătat Ministerul ucrainean, precizând că Nikolai Balan, comandantul Gărzii Naționale ucrainene, a fost trimis la fața locului.

The Guardian notează că ritualurile de umilire a recruților în armată au afectat fostele republici sovietice în anii '90.

Grupurile pentru drepturile omului spun că situația s-a ameliorat de atunci, însă încă au loc sinucideri și crime, ca urmare a acestui fenomen.

Foto: soldați ucraineni din Garda Națională

×
Subiecte în articol: Ucraina soldat Garda Națională
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close