Antena 3 CNN Externe Ucraina. Un soldat a fost ucis, tiruri de tancuri ale rebelilor lângă Mariupol

Ucraina. Un soldat a fost ucis, tiruri de tancuri ale rebelilor lângă Mariupol

Ucraina. Un soldat a fost ucis, tiruri de tancuri ale rebelilor lângă Mariupol
21 Apr 2015   •   15:26

Un soldat ucrainean a fost ucis în ultimele 24 de ore - prima victimă după aproape o săptămână - în timpul confruntărilor cu rebeli proruși din estul Ucrainei, în pofida armistițiului, au anunțat autoritățile ucrainene, potrivit AGERPRES.

În afară de moartea acestui soldat, un altul a fost rănit în satul Piski, lângă aeroportul în ruine al fiefului separatist Donețk, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lâsenko, care nu a mai făcut din 15 aprilie anunțuri cu privire la soldați ucraineni uciși.

De asemenea, separatiști au tras asupra pozițiilor ucrainene cu ajutorul tancurilor și mortierelor de calibru 120 milimetri, în timp ce acestea ar fi trebuit, în mod normal, să fie retrase de pe linia frontului, potrivit acordurilor de pace Minsk-2, încheiate în februarie, a subliniat Lâsenko.

Tirurile de tancuri au vizat în special o mică bază a armatei ucrainene lângă satul Șirokino, unul dintre punctele cele mai fierbinți din regiune, situat în apropiere de portul Mariupol, ultimul mare oraș din estul separatist aflat sub controlul Kievului, a precizat serviciul de presă al operațiunii militare ucrainene.

Conflictul armat dintre rebeliunea prorusă și armata ucraineană a făcut peste 6.100 de morți într-un an.



×
Subiecte în articol: Ucraina soldat
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close