Antena 3 CNN Externe UE speră că sentinţa privind condamnarea la moarte a lui Mohamed Morsi va fi revizuită

UE speră că sentinţa privind condamnarea la moarte a lui Mohamed Morsi va fi revizuită

UE speră că sentinţa privind condamnarea la moarte a lui Mohamed Morsi va fi revizuită
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Mai 2015   •   00:40

Uniunea Europeană şi-a exprimat duminică speranţa că hotărârea de condamnare la moarte a fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi va fi "revizuită" în apel, potrivit AFP.

"Decizia curţii de a-l condamna la moarte pe fostul președinte Mohamed Morsi şi peste o sută dintre susţinătorii acestuia la finalul unui proces în masă nu este conformă cu obligaţiile internaţionale ale Egiptului", a reacţionat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, ale cărei declaraţii au fost făcute publice de serviciile sale.

"Autorităţile judiciare egiptene trebuie să garanteze, în conformitate cu normele internaţionale, dreptul acuzaților la un proces echitabil și la anchete corespunzătoare şi independente", a subliniatş efa diplomaţiei europene.

"UE crede că sentinţa va fi revizuită în cursul procedurii în apel", a mai afirmat Federica Mogherini, reamintind opoziţia UE faţă de pedeapsa cu moartea.

Anterior, Statele Unite şi-au exprimat "profunda îngrijorare" de această decizie.

"Suntem profund îngrijoraţi de pronunţarea de către un tribunal egiptean a unei noi sentinţe de condamnare la moarte în masă împotriva a 100 de acuzați, printre care şi fostul preşedinte Morsi. Am pledat constant împotriva acestor practici a proceselor şi sentinţelor în masă, care se desfășoară într-un mod care nu respectă obligațiile internaționale ale Egiptului și statul de drept", a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Stat de la Washington, sub protecția anonimatului.

 

×
Subiecte în articol: Mohamed Morsi UE
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close