Antena 3 CNN Externe Ultimul atac al grupului Boko Haram din Nigeria a ucis peste 300 de persoane

Ultimul atac al grupului Boko Haram din Nigeria a ucis peste 300 de persoane

Ultimul atac al grupului Boko Haram din Nigeria a ucis peste 300 de persoane
07 Mai 2014   •   17:03

Cel puţin 300 de persoane au fost ucise într-un oraş din nord-estul Nigeriei, în apropiere de graniţa cu Camerun, în ultimul atac sângeros pus la cale de militanţii islamişti din Boko Haram, relatează AFP.

Atacul violent a avut loc în oraşul Gamboru Ngala şi s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi, dar numărul oficial al celor omorâţi a fost făcut public abia astăzi şi a fost transmis de cotidianul central The Daily Trust.

Senatorul care reprezintă acea regiune a ţării, Ahmed Zanna, a declarat pentru AFP că "peste 300 de persoane au fost masacrate, iar casele lor au fost distruse".
Printre victime se află şi 16 poliţişti.

Potrivit martorilor oculari, militanţii islamişti au pătruns în oraş la bordul unor vehicule blindate, motociclete şi camionete.

"Atacatorii au invadat comunitatea în miezul nopţii, când cei mai mulţi dintre locuitori dormeau. Au dat foc caselor şi apoi i-au împuşcat pe cei care încercau să se salveze din calea flăcărilor", a spus senatorul menţionat mai sus, intervievat de BBC.

În traducere liberă, Boko Haram înseamnă "Educaţia occidentală este interzisă". Mişcarea rebelă omonimă îşi doreşte să instaureze un stat islamist în Nigeria, scena frecventă a atacurilor sângeroase.

Secta a devenit din ce în ce mai violentă în ultimele luni. Peste 200 de eleve au fost răpite din şcoli în săptamânile trecute, iar liderul Boko Haram a ameninţat că le va vinde ca sclave. Pentru eliberarea lor, autorităţile nigeriene au stabilit o răscumpărare de 300.000 de dolari pentru orice informaţie care ar duce la salvarea acestora.

×
Subiecte în articol: Nigeria
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close